Historiek

De praktijk werd opgestart door Dr. Hovhannes Kartounian als solo-praktijk in maart 1975, toen nog in de meubelwinkel van zijn schoonouders in de Koning Albertstraat.

Na een 4-tal jaren verhuisde de praktijk naar de Mieregemstraat, eerst nog met één enkele consultatieruimte, later aangevuld met een tweede dokterslokaal en een wachtzaal.

Vroeg in zijn professionele loopbaan gaf Dr. Kartounian al les aan het toenmalige Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde van de Faculteit Geneeskunde van de Vrije Universteit Brussel. Hierdoor krijgt de praktijk al sinds 40 jaar heel geregeld stagiairs over de vloer, die tijdens hun studentenjaren of als huisarts in opleiding de kans krijgen om praktische ervaring op te doen.

Zo werd 10 jaar na opstart van de praktijk de associatie met vroegere huisarts in opleiding Dr. Jan Vandevoorde in 1985 een feit.  Naast huisarts in onze praktijk is Dr. Vandevoorde reeds sinds 2000 verbonden aan de Vakgroep Huisartsgeneeskunde en Chronische Zorg van de VUB, eerst als doctoraatsassistent, en sinds 2007 als professor.

In de loop der jaren associeerden Dr. Helena Chovanova en Dr. Goedele Heyvaert als jonge huisartsen en maakten van de solo- en later duo-praktijk een echte groepspraktijk.

Na de verhuis naar de huidige lokalen in de Oudstrijdersstraat in 2013 vervoegde Dr. Julie Yap het huisartsenteam en kwam Elke Brabant erbij in de ondersteunende functie van praktijkassistente. Het team in zijn huidige vorm was gevormd!

Aanvullend aan het medische luik biedt Mirjeta Berisha op onze locatie sinds november 2014  haar diensten aan als diëtiste & bewegingscoach.