Groepspraktijk De ELM

 

Hallo iedereen!

U zult het wel al gemerkt hebben. De laatste maanden is er in onze praktijk heel wat aan het veranderen. Onze praktijk heeft en zeer zware periode achter de rug. Vier van de vijf huisartsen is omwille van medische redenen moeten stoppen. De positieve energie van de mensen rondom ons (patiënten en collega’s), heeft ons de moed gegeven om te blijven doorwerken en daarnaast een volledig nieuwe praktijk op te bouwen. We willen een toegankelijke en kwaliteitsvolle dienstverlening kunnen aanbieden aan iedere persoon. Hiervoor zijn we druk bezig met het herbekijken van onze manier van werken,  het versterken van het interne teamwerk en het bouwen van een nieuwe praktijk. Deze overgangsperiode brengt zeer veel veranderingen met zich mee op korte tijd. Hierdoor kan het zijn dat u verschillende ongemakken zal ervaren. Onze excuses hiervoor. Laat ons gerust weten indien zaken niet naar behoren werken en/of u problemen ondervindt. Met deze feedback kunnen wij zo snel mogelijk onze werking verbeteren. Indien er nog problemen zijn, mag u ons ook steeds telefonisch contacteren.

Bij een nieuwe praktijk hoort natuurlijk een nieuwe naam. Onze nieuwe naam is: Groepspraktijk de ELM.

De ELM , staat voor Eerste Lijns Medewerkers of Eerste Lijn Merchtem. We beseffen dat een huisartsenpraktijk van de toekomst niet zuiver meer zal bestaan uit huisartsen. Om een kwaliteitsvolle zorg te kunnen garanderen zullen we evolueren naar een nauwere samenwerking met andere hulpverleners.

De ELM is ook de Engelse benaming voor een boom: de olm. We kiezen voor een boom als ons symbool, omdat we geloven dat alles een groeiproces is. De olm wordt geassocieerd met kracht, wijsheid en stabiliteit en is een symbool voor relaties en communicatie. We vinden het belangrijk dat iedere persoon zich goed voelt, zichzelf kan zijn en weet dat zuiver jezelf zijn al goed genoeg is. We willen ons best doen om iedere persoon die bij ons met een hulpvraag komt, te ondersteunen zodat elke persoon kan groeien tot de beste versie van zichzelf.

 

Er is nog een lange weg te gaan, maar we blijven samen vooruitgaan, met een hoopvolle blik op een steeds betere toekomst.

Groepspraktijk De ELM

 

Een nieuwe naam voor een nieuw begin