Hieronder vind je enkele apps waarvoor je bij uw mutualiteit een tegemoetkoming kunt aanvragen.

Deze lijst is een greep uit het volledige overzicht van apps uit de mHealth-piramide.

  • Heb je diabetes? Via de mySugr-app kun je je bloedsuikerwaarden en andere gegevens op een eenvoudige manier registreren.
  • De app epihunter is handig voor mensen met epilepsie en hun familie. De app signaleert, filmt en registreert absences en aanvallen met verminderd bewustzijn. Daarvoor maakt de app verbinding met een EEG-headset die in de abonnementsprijs inbegrepen zit.
  • FibriCheck meet je hartritme. Afwijkende resultaten kun je laten doorsturen naar je behandelende arts.
  • Heb je een hartaandoening of een hoge bloeddruk? Plibo geeft je tips, persoonlijke begeleiding en volgt je parameters op. De app zet je op weg naar een gezonde levensstijl.
  • Met de SkinVision-app kun je tekenen van de meest voorkomende soorten huidkanker opsporen. SkinVision stelt geen diagnose maar geeft inzicht en advies over de gefotografeerde huidvlek. Als de app een teken van huidkanker ontdekt, maak je een afspraak met een arts om een diagnose te stellen.
  • Sunrise is een test die je slaap zou analyseren. Bij de app hoort een sensor die via de kin je kaakbewegingen registreert. Na de test kun je vrijblijvend een afspraak maken met een arts.

Andere apps:

voeding:die apps geven de mogelijkheid om je dagelijks ingenomen voeding en dranken bij te houden zodat je een overzicht krijgt van hoeveel energie je binnen krijgt.Dezeappsvervangen nieteen consultatie bij arts,dietistnpsychollog enz

Soms kan je ook een bepaald voedingspatroon vooropstellen( bv veganistisch,ketogeen…),recepten uitpikken,een menuplan samenstellen.

Bv Lifesum,Myfitnesspal,fatsecret,mijn eetmeter(Nederlan),MeNetDiary inc calorieteller(Engels),Smart With Food,WW mobile(oude weight watchers),Yazio

RIZIV lanceert mobiele app voor patiënten om geneesmiddelenvoorschriften te beheren

BRUSSEL 11/04 – Het RIZIV heeft vandaag een app gelanceerd waarmee patiënten hun voorschriften voor geneesmiddelen kunnen beheren, reserveren en afhalen bij de apotheek. Naast het tonen van de identiteitskaart (eID) is dit een extra mogelijkheid om papierloos geneesmiddelen af te halen.

Wie vanaf vandaag de app Mijn Geneesmiddelen installeert op een smartphone kan nu ook zelf geneesmiddelenvoorschriften beheren en geneesmiddelen afhalen van zichzelf of personen voor wie ze een zorgvolmacht hebben.

Via de beveiligde toegang itsme kunnen gebruikers voorschriften downloaden en bewaren in de app. De bijsluiters van de voorgeschreven geneesmiddel zijn beschikbaar in de app.

Bij de apotheker volstaat het om de barcode in de app te tonen, de apotheker scant de code en levert het geneesmiddel eenvoudig en snel.

Gebruikers van de app kunnen voor elk voorschrift kiezen of ze zichtbaar zijn voor apotheken of niet bij het afhalen van voorschriften met de eID. Onzichtbare voorschriften, kunnen nog altijd afgehaald worden door in de apotheek de barcode te tonen, terwijl patiënten zelf waken over hun privacy.

De app is nu beschikbaar voor iOS en Android.

Mijn Geneesmiddelen is ook beschikbaar via de website mijngezondheid.be

medische apps terugbetaald