ALPEZHUEZ.FOTO

SPORTGENEESKUNDIG ONDERZOEK

INSPANNINGSONDERZOEKEN KUNNEN IN VEILIGE OMSTANDIGHEDEN DOORGAAN.

Het is mogelijk om sportgeneeskundige onderzoeken te laten uitvoeren en wel op afspraak gezien dit toch vlug 1 uur tijd in beslag neemt.

WAARUIT BESTAAT EEN  SPORTGENEESKUNDIG ONDERZOEK?

algemeen lichamelijk onderzoek

inspanningsproef  op een hometrainer of op de eigen fiets met behulp van tacx rollen of op een loopband.
                             het hart continu dmv een elektrocardiogram gecontroleerd

                             een lactaattest kan uitgevoerd worden  om de conditie te testen:  De resultaten van die lactaattest worden dan in een software opgeladen zodat een volledig              

trainingsschema kan samengesteld worden zodat de trainingen  specifieker  verlopen en de conditie er alleen wel kan bij varen.

KEURINGSARTS SKA
Ik zelf ben ook keuringsarts wat betekent dat ik geaccrediteerd ben en permanent bijgeschoold ben om deze onderzoeken uit te voeren.
Ik ben lid van de SKA (Sportkeuringsartsen)VERENIGING,die er voor zorgt dat de sportgeneesheren regelmatig bijgeschoold worden en dat ook door de meeste bonden(oa KBVB,KWB,duatlon en triatlon federatie,basketbal,motocross oa VMB….) erkend is.https://www.sportkeuring.be/doctors.

Ook een afwijking van de leeftijdscategorie voor de voetbalbond kan rechtstreeks aangevraagd worden na sportmedische keuring.

Wil je weten voor welke sport welke soort onderzoeken er moeten uitgevoerd worden,dan kan dan je inloggen op www. sportkeuring.be en het MENU doorlopen,uw gegevens en medische voorgeschiedenis invullen en deze elektronisch verzenden naar de arts naar keuze(in mijn geval Dr.Devleeschouwer Dirk) zodat al uw gegevens geintegreerd kunnen worden in het sportgeneeskundig dossier.Dit dossier wordt dan online doorgestuurd naar verschillende federaties(K.B.V.B,Vlaamse wielrijdersbond enz) zodat je in orde bent met uw vergunning en verzekering.

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een sportonderzoek : Doe de test

 

BEHANDELING SPORTLETSELS 

Klinisch onderzoek ter evaluatie letsel eventueel aangevuld met gerichte medische beeldvorming oa echografie,CT scan,NMR om tot een exacte diagnose te komen

 behandeling met laser
 infiltraties  met of corticoïden of biogeneesmiddelen(oa traumeel,zeel,enz) of kraakbeenextracten(hyaluronzuur)
manuele geneeskunde