” Ik heb symptomen van een luchtweginfectie en ik heb dus mogelijks Corona. Wat moet ik doen? “

               De essentie: u moet een Corona-test krijgen en u moet in quarantaine tot het resultaat van de test gekend is. Voor uw huisgenoten en nauwe contacten zijn er geen gevolgen, enkel voor uw huisgenoten.

 

Welke symptomen zijn verdacht voor Corona?

Als u één van de volgende symptomen heeft, heeft u mogelijks Corona:

hoest, plotse geur- of smaakverlies, koorts, spierpijn, loopneus, verminderde eetlust, braken, diarree, kortademigheid.

Welke stappen moet u nemen?

  • Stap 1: blijf meteen thuis.
  • Stap 2: neem telefonisch contact op (055/42.26.57).
  • Stap 3: er moet een Coronatest afgenomen worden. Aangezien u symptomen heeft, kan dit op de praktijk enkel na telefonische afspraak  en kan het ook  op de triagepost gebeuren.
  • Op het triagecentrum kan je enkel terecht via mij.Daarvoor heb ik jouw telefoonnummer en mail nodig en zal ik je via mail laten weten wanneer u daar verwacht wordt. Zolang de test lopende is blijf je thuis,heb je met niemand contact en krijg je een u een ziekte-attest voor uw school of werkgever.

.Stap 5: het resultaat van de test is gekend 48 uur nadat de test werd afgenomen. Ik stuur je via          mail of sms het resultaat van de test.

  • Bij een negatieve test: ​Alles vervalt dan eigenlijk. U mag uit quarantaine en u kan terug aan het werk als uw symptomen het toelaten. Het is natuurlijk altijd verstandig om thuis uit te zieken, want ook een gewone verkoudheid is besmettelijk en kan u overdragen op andere mensen.
  • Bij een positieve test: Vanaf dan ben u geen verdacht geval meer, maar een bevestigd geval.

Je dient 7 dagen in quarantaine te blijven en thuis te blijven tot de koorts 3 dagen weg is of de symptomen volledig weg zijn..

Welke behandeling kan ik nemen tijdens deze periode?

Er is enkel een symptomatische behandeling mogelijk. Dit wil zeggen dat we de symptomen kunnen onderdrukken, maar de ziekte niet genezen. Of u nu Corona heeft of een gewone verkoudheid, de behandeling blijft net hetzelfde. Uitzieken is spijtig genoeg de enige optie. Neem wel telefonisch contact op mochten uw klachten verergeren.

Wat gebeurt er met uw gezinsleden of nauwe contacten? (wat een “nauw contact” is kan u hier lezen)

Bij een negatieve test covid zijn in deze fase geen maatregelen nodig voor uw gezinsleden of nauwe contacten.

Bij een positieve test dienen ook uw gezinsleden en nauwe contacten  getest te worden