Wat is het?

Wat is de PronoKal® Methode?? pnk methode

De PronoKal® is een gepersonaliseerde methode voor gewichtsverlies onder toezicht van een arts en gebaseerd op een  Verschil met andere behandelingen. Het doel is niet alleen gewichtsverlies, maar ook het behoud van de verkregen resultaten op lange termijn. Om dit behoud te bereiken wordt ingezet op het aanleren van nieuwe eetgewoontes, de voortdurende steun van ons multidisciplinair team en het opvolgen van de patiënt, ook wanneer het vooropgestelde gewicht bereikt is. In de loop van de behandeling ondervindt de patiënt verschillende fysiologische veranderingen. Zijn basaal metabolisme neemt bijvoorbeeld toe, waardoor hij efficiënter calorieën verbrandt. Ook de insulinespiegel en de niveaus van andere hormonen die verband houden met gewichtscontrole, veranderen. Het zijn interne veranderingen die zich stabiliseren tijdens de tweede etappe. In combinatie met een nieuwe, gezondere levensstijl stellen zij de patiënt in staat om de behaalde resultaten te behouden.

Met de PronoKal® Methode verandert de patiënt zijn gewoontes en meet hij zich een gezondere levensstijl aan.

Tijdens het volledige proces kan de patiënt rekenen op de steun van het Multidisciplinair team, bestaande uit artsen, voedingsdeskundigen, specialisten in lichaamsbeweging en experts in coaching (emotionele ondersteuning) zodat de patiënt zijn doelen kan behalen van gewichtsverlies, zowel op korte als lange termijn.

scale girl

De PNK-methode is een medische behandeling voor overgewicht en obesitas, gebaseerd op een zeer laag calorisch ketogeen dieet (in de volksmond ook wel proteïne dieet genoemd). Dankzij de PNK-methode verliest u snel en efficiënt gewicht, zonder hongergevoel. Omdat het gewichtsverlies wordt gerealiseerd door een zeer laag calorisch ketogeen dieet, zal uw gewichtsverlies ten koste zijn van de vetmassa en zo min mogelijk van de spiermassa. Dankzij de unieke multidisciplinaire aanpak (arts, diëtiste-coach en bewegingscoach) wordt u begeleid om gewicht te verliezen en zo optimale resultaten te behalen voor uw gezondheid (gezond gewicht). Al onze PNK-producten bevatten een exclusieve, gepatenteerde formule (ProteinDHA) die vetweefselontsteking geneest waardoor u ook op lange termijn uw gezond gewicht zal behouden.

Hoe werkt de PNK-methode?

De PNK®-methode werkt met twee duidelijk onderscheiden momenten:

1.Het moment ‘gewichtsverlies’:

Dat op zijn beurt is onderverdeeld in 5 stappen en bedoeld is om het gezonde streefgewicht te bereiken.

Tijdens de eerste drie stappen volg je een zeer laag calorisch ketogeen dieet op basis van producten met ProteinDHA®en diverse groenten.

Vanaf stappen 4 en 5 komen daar de andere groepen voedingsmiddelen bij en eet je geleidelijk aan weer vetten en koolhydraten.

2.Het moment ‘Mijn gezonde levensstijl’:

Dit is de periode die begint wanneer je jouw gezonde gewicht bereikt hebt.

Twee jaar lang krijg je gratis opvolging door ons team van diëtisten-coaches. Het belangrijkste is dat je niet alleen tijdens het proces begeleid wordt, maar ook wanneer je in het opzet geslaagd bent.

Klik hier voor nog meer informatie

healthy girl
stappen

Waarop verschilt de PNK-methode ten opzichte van andere diëten?

De PNK-methode differentieert zich van alle andere calorie arme ketogene diëten (proteïne diëten) door:
 • Unieke begeleiding
 • Wetenschappelijke onderbouwing
 • Unieke productsamenstelling

 

Hoe start ik met de PNK-methode

 • Onze diëtisten bezorgen je zo snel mogelijk 3 artsen in jouw buurt
 • Jij maakt bij jouw gekozen arts een afspraak.
 • Je arts bepaalt dan jouw gezond gewicht
 • Je arts bepaalt je traject (hoe veel kg gewichtsverlies / stap)
 • Je arts legt je de PNKmethode uit
 • Op het einde van je bezoek krijg je informatiefiches mee én een voorschrift voor PNKproducten:je krijgt deze elektronisch per mail toegestuurd
 • je arts stuurt het voorschrift elektronisch naar pronokal en je krijgt een diëtiste toegewezen die je altijd zal opbellen.
 • Je diëtiste maakt een patiëntendossier aan
 • Je diëtiste overloopt met jou nog eens de PNK-methode
 • Je diëtiste is er ALTIJD voor al jouw (voedings-)vragen, twijfels en om je te motiveren en steunen
 • Op het einde van het gesprek worden de producten gekozen, die dan aan huis worden geleverd:na inschrijving krijg je een accoount en kan je de produkten bestellen via de webshop
 • na 3tal weken neem je terug contact op met de arts die je dan onderzoekt,weegt en een nieuw voorschrift opstelt en bepaalt of je naar de volgende stap kan gaan

De PNK®-methode helpt de ontstekingsprocessen die bijdragen tot de geleidelijke toename van obesitas, te beheersen, door de tendens van toenemende vetophoping te doorbreken en de eetlust te normaliseren. Dit voorkomt dat de patiënt het verloren gewicht weer aankomt.

Lees hier meer over de: