Bewegen

Beweeglessen

Elke donderdag kan je als vrouw komen bewegen van 14u00 tot 15u00 in Lago Rozenbroeken voor 50 eurocent. Lees hier meer info.

Fietslessen voor volwassenen
Op verschillende plaatsen in Gent kan je als volwassene leren fietsen. In 10 lessen leer je fietsen in je eigen buurt onder begeleiding van ervaren lesgevers. Wil je op de hoogte blijven van het aanbod of heb je interesse om deel te nemen? Laat je naam achter bij het onthaal of via de gezondheidspromotor

Wandelen in de wijk
In het voorjaar starten we een wandelgroep met wijkbewoners. Het doel is om wekelijks een half uur te bewegen, nieuwe mensen leren kennen én de wijk verder te verkennen. Wil je graag mee wandelen? Mail naar hannelore.vanlee@wgcsintamandsberg.be

Wandel je graag zelfstandig? Hier vind je een verhalenwandeling dooheen de Dampoortwijk! Maak aan de hand van audiogetuigenissen kennis met diverse wijkbewoners én ontdek intussen tal van ontmoetingsplaatsen in de wijk.

BOV-coach

BOV staat voor ‘Bewegen Op Verwijzing’. ‘Bewegen Op Verwijzing’ helpt jou op weg naar een actiever en gezonder leven.

Hoe? Met professionele, terugbetaalde coaching en een beweegplan op maat. Vraag ernaar bij je zorgverlener of klik hier voor meer informatie.

Mondzorg

Tandartsenfolder
Heb je een tandarts nodig? Raadpleeg onze tandartsenfolder met een overzicht van alle tandartsen in de buurt, of vraag de folder aan het onthaal van het wijkgezondheidscentrum.

Gezonde voeding

Het project ‘T overeten’

Elke laatste vrijdag van de maand verwerken we samen voedseloverschotten tot een heerlijke maaltijd. Wil jij graag (leren) koken? Kom ons meehelpen en geniet erna van een heerlijke zelfbereide maaltijd en een gezellige babbel. Inschrijven is niet nodig, kom gewoon af! Overslapen? Geen probleem, sluit gerust wat later aan!
Heb je nog vragen? Bel naar 09/285 70 00 of mail ons

Het project Ratatouille

Ratatouille is een praat- en kookgroep over voeding en opvoeding voor ouders met kinderen tot 8 jaar. We praten samen over lekker eten vol vitamines, over de manier om je kind iets anders te leren eten, wat je kan doen als je kind moeilijk eet, we wisselen uit over eetgewoontes…  Een nieuwe Ratatouille-reeks in de Dampoort zal plaatsvinden in het najaar van 2023. Bel of mail ons voor meer informatie.

Gezondheidsvaardigheden

“WEGWIJS in zorg en gezondheid” is een spel met als doel gezondheidsvaardigheden versterken. De spelers maken kennis met verschillende personages met problemen op vlak van gezondheid en welzijn. Zij proberen de personages te helpen door hen door te verwijzen naar de juiste hulpverlening. Het spel is ontwikkeld door de Gentse gezondheidspromotoren met steun van de KBS. Meer info vind je op de webpagina van het spel.

Het spel kan uitgeleend worden in ons wijkgezondheidscentrum. Mail ons voor meer info.

 

Blijf ook op de hoogte van onze activiteiten via facebook.