We werken alleen op afspraak. Tel: 09 285 70 00

Draag een mondmasker als je hoest, keelpijn of hoofdpijn hebt, koorts hebt of je grieperig voelt.

Twijfel je of je met jouw klacht of pijn naar de dokter moet?

–> Ga naar de website www.moetiknaardedokter.be en beantwoord de vragen en krijg advies.

Een wijkgezondheidscentrum, kortweg WGC, is meer dan een huisartsenpraktijk. Een WGC is een multidisciplinaire groepspraktijk waar verschillende zorgverleners voor u klaar staan. In WGC Sint Amandsberg kan je terecht voor volgende zorg:

Huisarts

De huisarts is het eerste aanspreekpunt bij alle vragen of problemen rond gezondheid. Hij/zij zal je onderzoeken en advies geven.

Verpleegkundige

Bij de verpleging kan je terecht voor onder andere een EKG afname, inspuitingen, bloedafname, spoeling van sondes, behandeling van wratten, … Indien nodig komen ze de verzorging bij jou thuis doen.

Kinesitherapeut

De kinesist helpt je vooral met problemen van het bewegingsstelsel. Je kan er terecht voor algemene & manuele kine, neurologische revalidatie, ademhalingskines, sportkine, urogenitale revalidatie, lymfedrainage, relaxatie, pre- en postnatale kinesitherapie, dryneedling en groepssessies core stability.

Diabeteseducator

De diabeteseducator begeleidt en ondersteunt patiënten met diabetes type 2. Er wordt algemeen leefadvies gegeven, de voeten worden gecontroleerd, er wordt hulp en advies gegeven rond het correct nemen van de medicatie, …

Maatschappelijk assistent

De maatschappelijk werker helpt je met het organiseren van administratie, tewerkstelling, financiën, verblijfsstatuut en/of verzekerbaarheid, huisvesting, relaties, vrijetijdsbesteding, …

Gezondheidspromotor

De gezondheidspromotor organiseert en ondersteunt projecten rond gezondheid. Dit kan gaan over bv beweging, voeding, mondzorg of geestelijke gezondheid. Zij is actief in het centrum zelf, maar werkt ook samen met partners uit de wijk.

Vroedvrouw

De vroedvrouw helpt je tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Je kan bij haar terecht als je vragen hebt rond je zwangerschap. Na de geboorte volgt ze mama en kind verder op om te kijken hoe alles verloopt.