Welkom

Covid-vaccinatie risicogroepen 18 – 64 jaar, klik hier


Maandag 24 mei is de groepspraktijk gesloten. Voor dringende gevallen kan u steeds terecht bij de huisartsenwachtpost op het volgende nummer. 03/886 16 16; Op maandag 17 mei zijn we terug telefonisch bereikbaar vanaf 8u00.


Beste patiënten,

Velen onder jullie zullen reeds vernomen hebben dat Dr Katleen ondertussen terug mama is geworden van haar derde kindje. Met grote spijt moeten we ook melden dat zij reeds is gestopt met de huisartsengeneeskunde. Wij wensen haar alvast veel succes toe in haar verdere carrière.

Hierbij willen wij ook graag vermelden dat Dr Evelien ondertussen ook mama is geworden van haar derde kindje. Zij is in moederschapsrust tot en met 6 juni 2021. Dokter Roxanne Berghs zal haar gedurende deze periode vervangen, dit op dinsdag en woensdag.

Vanaf april 2021 werkt dokter Simon Volcke mee als HAIO (Huisarts in opleiding)  in onze praktijk;

Door deze veranderingen zullen wij vanaf 2021 (en zeker in de eerste 6 maand) niet steeds dezelfde beschikbaarheid van de artsen als in het verleden kunnen garanderen. Het spreekt voor zich dat wij binnen onze mogelijkheden steeds ons best doen om alle GMD-houdende patiënten verder te kunnen helpen. Indien er patiënten zijn die zich in de toekomst toch liever in een andere praktijk laten opvolgen, kunnen zij steeds hun dossier opvragen bij één van de artsen.

Voor meer informatie over de veranderingen in 2021 klik dan hier


Hieronder enkele aanbevelingen om te volgen vooraleer men een afspraak wil maken:

 1. Is uw antwoord ‘ja’ op één van de volgende vragen, maak dan GEEN online afspraak, maar neem telefonisch contact op.
 • Hebt u koorts?
 • Hebt u een hoest? Of hoest u anders dan het gebruikelijke?
 • Bent u kortademig?
 • Hebt u meer last van slijm?
 • Hebt u een pijnlijk gevoel in de spieren? Stijfheid?
 • Hebt u last van neusloop? Een verstopte neus? Niezen?
 • Ruikt u minder goed?
 • Hebt u last van smaakverlies?
 • Heeft u diarree?
 • Hebt u klachten van misselijkheid of braken?
 • Bent u recent in contact geweest met een COVID-19 positieve patiënt of is een gezinslid COVID-19 positief? Of heeft een gezinslid koorts of andere tekenen van COVID-19?
 1. Indien u enkel en alleen voorschriften nodig heeft en verder geen klachten hebt, gelieve hiervoor telefonisch contact op te nemen en geen consultatie te boeken

Hebt u een dringend probleem, vermoeden van een ernstig probleem of twijfel je? Neem dan zeker en vast telefonisch contact op zodat we kunnen bekijken hoe we jou zo goed mogelijk kunnen verder helpen.

Bloedonderzoek: Elke woensdag van 8:00u tot 10:00u kan je in onze praktijk voortaan terecht voor een bloedafname. Maak hiervoor telefonisch een afspraak. Je hebt steeds een verwijzing nodig van de arts die u tijdens een (telefonische) raadpleging kan verkrijgen. De bespreking van de resultaten gebeurt nadien (telefonisch) met de desbetreffende arts.

We danken jullie hartelijk om al maanden begripvol om te gaan met steeds wisselende maatregelen!


Vanaf 1 oktober 2020 werkt Dr. Sien Van Herck als HAIO (huisarts in opleiding) mee in de praktijk.


Een afspraak maken? Klik hier.


Het is volgens de GDPR-wetgeving verboden om laboresultaten via e-mail te versturen naar de patiënt. Om die reden vragen wij onze patiënten om zich, indien mogelijk, aan te melden op het elektronisch platform ‘HELENA’ zodoende dat er geen medische info verloren gaat en zo veilig bij de juiste persoon terechtkomt. Wanneer u hier geen mogelijkheid toe hebt, kan u uiteraard nog steeds uw resultaten telefonisch opvragen, dit telkens van 9u tot 12u. Praktijkassistente Kim zal u dan, na overleg met de arts, verder helpen.

Klik hier voor meer info omtrent ‘HELENA’.


Om de zorg te kunnen blijven waarborgen voor alle onze patiënten geldt nog steeds een patiëntenstop. Wie een huisarts zoekt in Kapelle o/d Bos verwijzen we graag door naar de huisartsenpraktijken waar geen patiëntenstop van toepassing is.


Bericht aan de vertegenwoordigers :

Vanaf januari 2019 kunnen medische vertegenwoordigers geen afspraken meer maken in onze agenda.