Home

button_afspraak

GRIEPVACCINATIE 2020
Wanneer?
Vanaf eind oktober tot half december. Ongeveer 2 weken na de vaccinatie bent u beschermd en de antistoffen blijven 3 tot 6 maanden aanwezig.
Eerste fase: De risicopersonen kunnen het vaccin bij de apotheker reserveren vanaf half september tot 15 november.
Het voorschrift kan telefonisch aangevraagd worden aan het secretariaat (8-10u) of tijdens het telefonisch spreekuurtje (13-13.30u) op 03 605 27 05.
Wie?
De risicopersonen met grootste prioriteit zijn:
– Alle zwangere vrouwen
– Alle patiënten met een chronische ziekte: suikerziekte, hartziekten, COPD, astma, verminderde nier- of leverfunctie, reuma, neuromusculaire aandoeningen (Parkinson, MS,…), stoornissen van de immuniteit (bvb chemotherapie, behandeling met cortisone).
– Personen die onder hetzelfde dak wonen als de risicopersonen.
– Personen die werken in de gezondheidssector.
– Personen ouder dan 50 jaar, vooral als u rookt, overmatig alcohol gebruikt of obesitas heeft (BMI >35).

Tweede fase vanaf 15 november 2020:
Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins kan de aflevering uitgebreid worden tot de rest van de bevolking. Pas dan kan ik andere personen dan de risicogroep een voorschrift geven.

Nieuws van de apothekers (20/10): Op dit moment zijn er geen griepvaccins meer beschikbaar. Er moeten nog wel een miljoen griepvaccins geleverd worden, voorzien begin november (tot midden december).

VACCINATIEMOMENTEN:
Er zijn aparte vaccinatiemomenten. Er wordt 5 minuten voorzien om u het vaccin toe te dienen en de administratie te doen. Deze consultatie kost u niets.
Kleed u zo dat u gemakkelijk het bovenste deel van uw bovenarm kunt vrijmaken.
U kan een vaccinatie-afspraak inboeken in de online-agenda www.drcornelissens.be of telefonisch.
De data zijn:
Woensdag 4/11 van 18.30u tot 21.00u
Woensdag 11/11 van 9.30u tot 12.00u

U kan ook ingeënt worden tijdens een gewone consultatie, maar als er geen andere medische vraag is, neem a.u.b. een afspraak griepvaccinatie om de andere consultaties beschikbaar te houden voor zieke patiënten.

Duke Cornelissens, huisarts