COVID en reizen

Zoals iedereen krijgen we stap voor stap meer informatie over de pre-reis COVID testen.
U vindt alle info op https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat en enkele folders op onze website: https://websites.mijndokter.be/praktijklangestraat/covid/

Er is in onze regio normaal gezien voldoende testcapaciteit in de labo”s van de ziekenhuizen¬†(voor praktische info rond waar en wanneer kan u terecht op hun websites).

Wij willen u wel nog de mogelijkheid aanbieden om de test bij ons te laten doorgaan. Let wel op: conform de RIZIV reglementering mogen we dat niet aanrekenen als een gewone raadpleging, dit betekent vooral dat het consult niet terugbetaald kan worden door de mutualiteit. Volgens het advies van onze beroepsvereniging rekenen we 20 EUR aan voor het afnemen van de test, u betaalt dit via bancontact.

De PCR test zelf is gratis als u een code hebt. Indien u niet (meer) in aanmerking komt voor de gratis testen, kost deze 50 EUR. Dit zal door het labo gefactureerd worden.

U kan op onze website een aanvraagformulier downloaden waarop u op voorhand al uw gegevens kan invullen (Pre-reis COVID formulier). Kijk het e-mailadres en het GSM nummer goed na! Heb je dit formulier niet op voorhand bij, dan krijg je het van onze secretaresse. Breng wel een eigen balpen mee a.u.b.