COVID

Infectieraadplegingen

Wij houden nog steeds onze infectieraadplegingen gescheiden van de gewone raadplegingen. Als u klachten heeft zoals hoesten, koorts, spierpijn… vragen we u om uw afspraak telefonisch vast te leggen (en niet zelf via de website of app).

Recentste richtlijnen i.v.m. COVID

Onze wetenschappelijke vereniging heeft de huidige informatie overzichtelijk gebundeld. Kijk die eens na voor u ons belt, vaak vindt u daar al een antwoord op uw vraag.

Opvolgen COVID testen

Door het sterk stijgende aantal testen kan ons laboratorium niet meer garanderen de tests binnen de 24 uur uit te voeren. Ook het moment van de dag waarop we resultaten kunnen lezen is nu heel variabel. Dat betekent ook dat we niet meer ons vaste administratie- en belmoment hiervoor kunnen gebruiken en we u ook geen duidelijk tijdstip kunnen geven waarop we u kunnen bellen voor het resultaat.

U kan ons helpen door uw resultaat zelf al op te zoeken via de website www.mijngezondheid.be.

Een handleiding hiervoor vindt u via deze link: hoe vind ik mijn COVID resultaat op mijngezondheid be
Er zijn ook verschillende instructiefilmpjes beschikbaar:

Als er staat “niet gedetecteerd“, dan volgt u de instructies zoals afgesproken bij de afname van de test, u kan voor elke vraag natuurlijk nog bellen.

Als er staat “positief“, dan is het virus aangetoond. U hebt normaal gezien al instructies meegekregen, maar we bellen toch graag even met u om dit verder te concretiseren.

COVID en reizen

U vindt meer info op volgende websites:

Er is in onze regio normaal gezien voldoende testcapaciteit in de labo’s van de ziekenhuizen (voor praktische info rond waar en wanneer kan u terecht op hun websites).

Wij willen u wel nog de mogelijkheid aanbieden om de test bij ons te laten doorgaan. Let wel op: conform de RIZIV reglementering mogen we dat niet aanrekenen als een gewone raadpleging, dit betekent vooral dat het consult niet terugbetaald kan worden door de mutualiteit. Volgens het advies van onze beroepsvereniging rekenen we 20 EUR aan voor het afnemen van de test, u betaalt dit via bancontact.

De PCR test zelf is gratis als u een code hebt. Indien u niet (meer) in aanmerking komt voor de gratis testen, kost deze 50 EUR. Dit zal door het labo gefactureerd worden.

U kan op voorhand al uw gegevens kan invullen op dit Pre-reis COVID formulier. Kijk het e-mailadres en het GSM nummer goed na! Heb je dit formulier niet op voorhand bij, dan krijg je het van onze secretaresse. Breng wel een eigen balpen mee a.u.b.