Nieuws

Vanaf 30/05/2022 komt Dr. Lietaer Ine ons team versterken.

Dr. Lietaer Ine werkte reeds in onze praktijk en was toen een erg gewaardeerde collega. 

Wij zijn zeer verheugd haar terug te mogen verwelkomen.

Zij zal zowel  op de locatie Zingem als Zwalm actief zijn.

 

Vanaf 1 januari 2020 veranderen een aantal zaken betreffende de wachtdienst. Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben de artsen van Gavere, Zingem en Zwalm besloten om samen te gaan werken.

U kan de dokter van wacht bereiken via het nummer 09/384.62.62. Het oude nummer van Zwalm-Zingem, namelijk 09/384.04.84, is momenteel nog werkzaam, maar zal verdwijnen.

Voor een optimale dienstverlening vragen we om zoveel als mogelijk zelf naar de praktijk te komen en om de arts enkel te bellen voor dringende gevallen die niet kunnen wachten tot de ochtend (nachtwacht) of tot na het weekend (weekendwacht) bij uw eigen huisarts. Hou er ook rekening mee dat de dokter van wacht de volgende dag ook weer gewoon moet werken! Bel hem of haar dus liefst voor 22u (nachtwacht) of tussen 8 en 19u (weekendwacht).

De wacht is er enkel voor dringende en acute zaken. Dus niet voor verkoudheden zonder koorts die al enkele dagen bezig zijn, niet voor het schrijven van briefjes of het voorschrijven van chronische medicatie, enz.

Vanaf 28/02/2020 zullen de weekendwachten (vanaf vrijdag 19u tot maandag 8u) worden verzorgd vanuit de wachtpost te Oudenaarde. Daarvoor zullen alle artsen van Gavere, Zingem, Kruishoutem, Zwalm, Oudenaarde en Kluisbergen samenwerken. Ook daar zal gevraagd worden om u zoveel als mogelijk naar de wachtpost te begeven, maar zal ook een arts de baan op gaan voor mensen die zich onmogelijk kunnen verplaatsen (bejaarden, rusthuisbewoners, enz.).