Praktische info

Raadpleging

Wij werken enkel op afspraak. Op die manier proberen we wachttijden minimaal te houden. 
Maak bij voorkeur een afspraak elektronisch via de website. U kan kiezen voor een raadpleging op de praktijk of een telefonisch advies.

U kan ons ook opbellen om een afspraak maken tussen 8u00 en 17u00. U zal dan worden verder geholpen door ons secretariaat op afstand. 

Indien er geen plaats meer vrij is in de online agenda maar u toch voor een dringend probleem moet gezien worden, kan u uiteraard ook steeds telefonisch contact opnemen. 

Dr. Van Camp heeft geen raadpleging op maandag.
Dr. Peeters heeft geen raadpleging op dinsdag en donderdag.
Dr. Van Tilburgh heeft geen raadpleging op woensdag.
Dr. Delporte heeft geen raadpleging op woensdag.

Huisbezoeken

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor u het meeste voordeel: het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Personen die ernstig ziek, bedlegerig of minder mobiel zijn kunnen een huisbezoek aanvragen. Hiervoor belt u best tussen 8u30 en 10u00.

Huisbezoeken kunnen enkel gegarandeerd worden in volgende zone rondom de praktijk (klik op de foto om te vergroten): 

Telefonisch advies

Wenst u een arts te spreken voor een korte medische vraag of het kort bespreken van een (labo)resultaat? Dan reserveert u (online of via het secretariaat) een telefonisch advies (5 min). De arts belt u op in de loop van de dag (dit kan ook ‘s avonds zijn). Gelieve rustig te wachten tot de arts u belt. Houdt uw telefoon bij de hand. 

Let op: Een telefonisch advies vervangt nooit een consultatie. Een telefonisch advies kan niet gebruik worden voor de aanvraag van chronische medicatie of attesten. Hiervoor dient u op raadpleging te komen. 

Voorschriften en attesten

Voorschriften en getuigschriften worden enkel via consultatie afgeleverd. Het voorschrijven van medicatie is een medische handeling waarvoor u op raadpleging dient te komen. Wij willen u vragen zelf goed na te kijken hoeveel (chronische) medicatie u nog in voorraad heeft vooraleer u langskomt.

Tarieven

De geldende tarieven zijn conform riziv-normen.

Voor een raadpleging betaalt u €30. Voor raadpleging na 18u00 geldt het avondtarief: €34. De meeste patiënten hebben sinds 2022 recht op 3e betalingsregeling. Patiënten in het bezit van een Globaal Medisch Dossier in onze praktijk betalen dan €4 (of €1 bij OMNIO-statuut). 

Voor een huisbezoek betaalt u €43. De meeste patiënten hebben sinds 2022 recht op 3e betalingsregeling. Patiënten in het bezit van een Globaal Medisch Dossier in onze praktijk betalen dan €10,5 (of €2,5 bij OMNIO-statuut). 

U kan in de praktijk betalen via BANCONTACT en via PAYCONIQ app.

Wachtdienst en spoedgevallen

Wachtdienst tijdens de week

Voor dringende medische problemen buiten de openingsuren van de praktijk kan u beroep doen op de huisarts van wacht. Bel dan naar volgend telefoonnummer: 

0900/10 512

Wachtdienst tijdens het weekend

Voor dringende medische problemen tijdens het weekend of feestdagen kan u na afspraak beroep doen op de HUISARTSENWACHTPOST ZORA.
Waar: GZA Campus Sint-Jozef Mortsel – Ingang via SPOED – Jordaenslei – Mortsel
Tel.: 0900/10 512

Voordat u belt, doorloop bij voorkeur eerst even de vragen via moetiknaardedokter.be

Bij levensbedreigende situaties

Bij levensbedreigende situaties belt u het Europees noodnummer: 112