FAQ

Hoe schrijf ik me in 'Onspraktijk' in?

Hiervoor maak je telefonisch een afspraak op 03/550.00.15. Breng zeker je identiteitskaart mee.

Wie kan zich inschrijven in 'Onspraktijk'?

Iedereen die in Wilrijk woont, is zeer welkom en kan zich bij ons inschrijven. In het gebied wonen met postcode 2610 is de enige voorwaarde.

Moet ik nog remgeld betalen voor mijn consultaties?

Nee. Na inschrijving kan je kosteloos op consultatie bij onze arts, verpleegkundige of sociale dienst. Je hoeft dus ook geen remgeld te betalen.

Wat betekent nu precies het 'forfaitair betalingssysteem'?

Onspraktijk werkt forfaitair. Als patiënt moet je je officieel bij ons inschrijven. Hierdoor ontvangen wij van de overheid een vast bedrag per maand per ingeschreven patiënt. We worden dus niet per consultatie betaald. Na inschrijving kan je steeds beroep doen op onze huisarts, verpleegkundige en sociale dienst zonder dat je hiervoor moet betalen. Wel moet je voor je zorg steeds naar ons centrum komen. Ga je op consultatie bij een andere huisarts of verpleegster, dan dien je de kosten zelf te betalen. Het ziekenfonds betaalt die dan ook niet terug.

Heb je zorg nodig buiten de openingsuren van 'Onspraktijk', contacteer dan de huisarts van wacht of de huisartsenwachtpost. De kosten voor de consultatie zijn dan voor Onspraktijk.

Hoe vaak mag ik op consultatie komen?

Zo vaak als nodig. Op het aantal consultaties staat geen beperking. Heb je een medisch probleem, dan kan je steeds bij ons terecht. Onze arts bekijkt samen met jou welke behandeling aangewezen is.

Wat als ik 's nachts of in het weekend dringend een arts nodig heb?

Dan bel je de arts van wacht (in de week) of de wachtpost (in het weekend).

De arts van wacht is van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 19 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends op het nummer: 03/821.40.40

De Huisartsenwachtpost Zuid bevindt zich in de Goedetijdstraat 140, 2660 Hoboken, 03/828.09.09

Worden mijn raadplegingen bij een specialist nog terugbetaald?

Jazeker, specialistische zorgen vallen buiten het forfaitair systeem en worden door je ziekenfonds terugbetaald.

Wat met rekeningen van een labo bij bijvoorbeeld een bloedonderzoek?

Die rekeningen vallen niet in het forfait en dien je dus zelf te betalen.

Wat doe ik als ik verpleegkundige zorg nodig heb?

Bel dan steeds eerst naar 'Onspraktijk' om de zorg door onze verpleegkundige te laten doen. Ga je rechtstreeks naar een externe verpleegkundige dan betaal je die zorg zelf. In sommige gevallen neemt 'Onspraktijk' in overleg met jou de externe zorg voor haar rekening.

Wat met kinderen die in co-ouderschap verblijven?

Kinderen die deeltijds bij vader of bij moeder verblijven in een regeling van co-ouderschap kunnen in 'Onspraktijk' terecht als één van de ouders bij ons is ingeschreven. De betaling van de consultatie regelt onze arts dan via het derdebetalerssysteem. 'Onspraktijk' rekent dan rechtstreeks de raadpleging aan het ziekenfonds aan aan terugbetalingstarief.  Zelf hoef je dan niets te betalen.

Kan ik mij ten allen tijde uitschrijven?

Ja, dat kan! Hiervoor maak je een afspraak in 'Onspraktijk'. Dan kunnen we samen de uitschrijvingsdocumenten in orde maken en ondertekenen. Na de administratieve afhandeling van je uitschrijving kan je naar een andere arts. Je ziekenfonds zal je consultaties terugbetalen.

Wat als ik verhuis?
Verwittig ons dan zo snel mogelijk! Verhuis je naar een plaats buiten Wilrijk, dan dien je je uit te schrijven. Blijf je binnen Wilrijk, dan geef je je nieuwe adres door en kan je ingeschreven blijven.