Griep

Vaccinatie momenten 2023

Beste patiënten,

Het griepseizoen komt er terug aan.
Hiervoor organiseren we binnen de praktijk enkele griepprik momenten op volgende data:

  • 23 november
  • Vanaf de laatste week van november is het mogelijk om een vaccinatiemoment te kiezen elke voormiddag of de dinsdag avond. Deze griepvaccinatie gebeurd door de verpleegkundige.

 

Op deze momenten is er enkel tijd voorzien voor het toedienen van het griepvaccin. Indien er ook nog medicatie dient voorgeschreven te worden kan u een gewone consultatie boeken.

Op deze griepprik momenten wordt er geen remgeld gevraagd voor uw consultatie.

Gelieve telefonisch een afspraak te maken op volgend nummer: 051 50 30 45 (tussen 8u – 12u).

 

Met vriendelijke groeten,

dr. Gijs, dr. Tessa, dr. Monica, Anne Mie en Annie

Waarom vaccineren tegen de griep?

Vaccinatie is de enige manier om u tegen de griep te beschermen.

Griep is een zeer besmettelijke ziekte die elk jaar in de winterperiode opnieuw opduikt. Elke winter krijgen gemiddeld 1 op de 10 mensen de griep. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommige mensen kan de griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven er ook honderden mensen aan de gevolgen van de griep.

Als u gevaccineerd bent, dan is de kans dat u griep krijgt veel kleiner. Als u toch griep krijgt, dan wordt u minder ziek en is de kans op complicaties zoals longontsteking ook veel kleiner. Bovendien vermindert de kans dat uw ‘eigen’ ziekte verergert (bijvoorbeeld ontregeling van uw diabetes).

Hoe laten vaccineren?

  • U kan om uw griepvaccin gaan bij de apotheek, hiervoor heeft u geen voorschrift nodig. 
  • Bewaar uw vaccin tot uw consultatie bij de huisarts in uw koelkast – anders gaat de werking verloren. Haal uw vaccin ook maar kort voor uw consult uit de koelkast.