COVID-19 CORONA 2020

COVID-19 – belangrijke boodschap!

🤧 Wie MILDE symptomen heeft die mogelijk op het coronavirus kunnen wijzen (lichte koorts, hoesten, loopneus, grieperig gevoel, keelpijn)…

…gaat NIET naar de spoeddienst of het ziekenhuis …gaat NIET naar de huisartsenpraktijk of de wachtzaal …gaat NIET ZELF naar de apotheek Zolang het om MILDE symptomen gaat, blijft u minstens 7 dagen thuis en vermijdt u ALLE CONTACT met andere mensen. Er worden op dit moment geen testen op het coronavirus meer uitgevoerd bij milde symptomen.

💊 Neem zelf geen ontstekingsremmers (vb. Ibuprofen, Brufen, Diclofenac of Voltaren), maar verkies paracetamol (vb. Dafalgan, Panadol).

☎️ Als de symptomen verergeren, neemt u TELEFONISCH contact op met uw huisarts. Neem GEEN telefonisch contact op met de ziekenhuizen of de spoeddiensten. Voorschriften en attesten voor de werkgever zullen vanop afstand gegeven worden.

⚕️Heeft u na het telefonisch contact met de arts, nood aan dringende medicatie, ga dan NIET zelf naar de apotheker. Vraag iemand die niet ziek is, om voor u te gaan.

Al deze maatregelen zijn essentieel om de zorgverleners te beschermen en hen zo goed mogelijk hun werk te laten doen in de strijd tegen het virus

 

Klik hier voor advies voor zieke mensen en advies voor familie van zieke mensen :

advies 2020