Corona

Of wat anders…

Corona vaccinatie en alle negatieve berichtgeving hierrond (update 18/3/21)

Vooral het Astra Zeneca vaccin ligt onder vuur. We krijgen hier dan ook massa’s vragen rond.

Eigenlijk kunnen we er heel kort over zijn:  Zijn er nadelen? Zeker, maar de voordelen zijn 100 keer groter. Vaccineren redt levens en geeft u uw leven terug. Dus voor 99% van de mensen geldt het motto: zeker doen!

Corona cijfers Houthulst maart 2021 (update 27/2/21)

De cijfers zien er “niet zo fantastisch” uit, zeg maar… “Onze” Britse variant verspreidt zich blijkbaar toch wel een pak gemakkelijker dan zijn voorganger.

Hierbij dan ook een zoveelste oproep om na de vorige 12 maanden, het nog 2 maanden strikt volgens de regels vol te houden. Nu loslaten is het onszelf moeilijk maken. Ik steek hier zelf (misschien niet zo slim) mijn hand voor in het vuur dat we hierna een pak losser zullen mogen zijn. De simulaties van de biostatici kloppen immers meestal verbazend goed. Dus 1 mei een stuk losser en 1 juli een redelijk normale zomer. Ik durf er zeker op hopen. Eerder echt echt echt niet en da’s niet (alleen) de fout van de politiek, maar vooral van dat mottige beestje zelf…

Corona teststrategie (update 7/2/21)

De teststrategie is de laatste weken in Houthulst anders geweest dan de nationale strategie. Dit omwille van de Britse variant.

Vanaf nu zullen wij echter terug aansluiten bij de nationale strategie. Het is dus mogelijk dat de adviezen die vanaf 8/2/21 gegeven zullen worden anders zullen zijn dan diegene die de vorige weken gegeven werden.

Corona vaccinatie (update 7/2/21)

Op dit moment hebben wij geen concrete informatie over wie we zelfs zullen kunnen vaccineren. Voor de minder mobiele mensen zullen we alles in het werk stellen om dit zelf te kunnen doen. Wij zijn echter afhankelijk van de overheid hiervoor.

Bij deze ook onze welgemeende dank aan de mensen van rusthuis Cassiers in Houthulst, die ons op 22/1/21 en dus veel vroeger dan verwacht een covid vaccin aanboden dankzij de fameuze “zesde dosis” in het flacon. Het stelt ons in staat met meer zekerheid paraat te kunnen staan en beperkt het risico dat wij zelf een patiënt zouden kunnen besmetten.

Covid besmettingen praktijk oktober 2020 (update 7/2/21)

In oktober testten Dr Katrien Meyvaert, Dr Louis Bourgeois en Dr Kristof Vande Moortel positief op corona.

Zij ondervonden hier allen weinig last  van.

Allen hervatten ondertussen het werk.

De patiënten die door hen werden gezien, worden niet beschouwd als hoog risico contacten, gezien de voorzorgsmaatregelen. Er zijn hier dus ook geen extra maatregelen noodzakelijk.

Vanzelfsprekend blijft het, zoals steeds, nodig om bij covid symptomen te testen.

Binnen de praktijk is er op dit moment momenteel geen enkele besmetting. Naar aanleiding van de Britse variant werden alle leden van ons team (artsen en secretaresses) opnieuw getest op 29/1/20 en waren allen negatief. De artsen werden op 22/1/21 een eerste keer gevaccineerd tegen covid.

We zullen de komende weken zekerheidshalve de opgedreven veiligheidsmaatregelen nog wat handhaven.

Bij de minste symptomen bij de mensen van het team zullen de nodige testen en veiligheidsmaatregelen genomen worden.

De agenda diende door deze omstandigheden herhaaldelijk te worden aangepast. Onze excuses voor de eventuele ongemakken .