Info coronavirus

Beste patiënt,

Tijdens de Covid pandemie  houden we rekening met extra maatregelen omtrent veiligheid en hygiëne.

 

Er is tijdelijk geen vrij spreekuur meer – dit wordt vervangen door extra afspraken.

 

Het is niet meer mogelijk om telefonisch voorschriften aan te vragen, gelieve een afspraak te maken met de dokter.

 

Als u naar de praktijk komt voor uw consultatie, gelieve een mondmasker te dragen en uw handen te ontsmetten bij het binnenkomen of aan de balie. Mensen die geen eigen mondmasker hebben, kunnen er een aankopen.

U kan na ontsmetten van de handen en aandoen van een mondmasker plaatsnemen in de wachtzaal op de stoelen of op de bank op de daarvoor voorziene plaatsen.

 

Aan alle patiënten, met of zonder symptomen, die een covid test wensen, vragen we om te  bellen naar de praktijk en geen afspraak te boeken via de website .

Mensen die snotteren, hoesten, zich grieperig voelen zijn mogelijks besmet met het corona-virus en mogen dus zeker NIET rechtstreeks naar de praktijk komen !

Na telefonisch contact kunnen we u uitnodigen achter in de praktijk, met een aparte ingang (rechts van het huis, via de oprit te bereiken). We vragen u te wachten in een aparte onderzoeksruimte.

Ook dan zullen we u een mondmasker te dragen en uw handen te ontsmetten bij aankomst. We komen u met beschermmateriaal bevragen en onderzoeken.

We hebben aan de voordeur en de tussendeur vooraan extra affiches met deze boodschap voorzien.

Wij zullen strikt toezien op deze regels en eventuele snotteraars en hoesters vragen zich uit de wachtzaal te verwijderen.

 


Mensen zonder symptomen die terugkomen terug van een oranje zone, vertrekken op kamp of om een andere reden getest willen worden, dienen ook te bellen.  Een arts belt hen terug om af te spreken wat er gaat gebeuren. 

Mensen die een test ondergaan hebben en zelf op zoek willen gaan naar het resultaat, kunnen altijd terecht op  : mijngezondheid.be of op COZO.be

Tenslotte vragen we iedereen in de praktijk, conform de richtlijnen, waar kan zo veel als mogelijk afstand te houden.

 

Voor niet strikt medische vragen betreffende het corona-virus verwijzen we u graag naar

https://www.info-coronavirus.be/nl/ of 0800 14 689 .

 

Volg strikt de raadgevingen van de overheid op en draag aldus goed zorg voor mekaar én voor onze risicopatiënten.

Vriendelijke groet

Het team van de Huisartsengroepspraktijk De Stroom