HAIO

Onze praktijk engageert zich als opleidingspraktijk voor huisartsen in opleiding (HAIO). De HAIO Een huisarts in opleiding is een gediplomeerde en reeds afgestudeerde arts die de specialisatie huisartsgeneeskunde vervolledigt. Het is evident dat zij als afgestudeerde arts ook raadplegingen en huisbezoeken doen. Patiënten worden steeds overlegd, zowel dagelijks als wekelijks tijdens een groter overleg. Werken in een opleidingspraktijk prikkelt ons om bij te blijven; de combinatie van verse kennis en ervaring werkt hierbij verfrissend. Zo blijven we garant staan voor uw optimale zorg.

 

Dr. Luna Vekeman start op 1 oktober 2023 als huisarts in opleiding in de praktijk.

Hallo allemaal! Ik ben Luna Vekeman, 25 jaar en zopas afgestudeerd als algemeen arts aan de Universiteit Gent. Vanaf oktober 2023 zal ik als huisarts in opleiding het team van De Stroom met veel enthousiasme vervoegen.

Ik ben afkomstig uit Oosterzele en heb jarenlang scoutsleiding gegeven bij Graalridders-Gudrun dus ik ken de buurt vrij goed. Verder spendeer ik graag tijd met familie of vrienden en wandel ik graag in de natuur.

Huisartsgeneeskunde heeft mij altijd al geboeid. De veelzijdigheid aan problemen en het nauwe contact met de patiënt en diens (leef)omgeving maakt het beroep zo leerrijk en uitdagend. Ik hoop jullie dan ook een luisterend oor te bieden en een eerste aanspreekpunt te vormen voor eender welk probleem.

Ik kijk er alvast naar uit om jullie te mogen ontvangen in de praktijk!

 

Dr. Steven Staelens start op 1 april 2024  als huisarts in opleiding in de praktijk

Beste Allemaal,

Ik ben Steven en woon zelf ook in Merelbeke (Kwenenbos) samen met mijn echtgenote en twee dochtertjes (8 en 11 jaar).  Ik heb altijd wetenschappelijk onderzoek gedaan (UGent en UA) en ik heb mijn doctoraat destijds gemaakt in (instrumentatie voor) medische beeldvorming.  Ik wilde heel erg graag mijn wetenschappelijke ervaring eindelijk om kunnen zetten in de klinische praktijk en in 2022 heb ik de omschakeling gemaakt. Ik heb eerst een jaar in een huisartspraktijk omgeving Wetteren gewerkt gevolgd door het UZGent op diverse internistische afdelingen.  In  ’24–‘25 mag ik bij Praktijk de Stroom medisch ten dienste staan van jullie allemaal in het kader van mijn verdere specialisatie tot huisarts.

Geneeskunde is voor mij een passie en ik heb interesse in alle internistische disciplines alsook in de kleine chirurgische ingrepen.  Dit komt allemaal samen in de huisartsgeneeskunde waar we de taak maar ook het voorrecht hebben om de patient in haar/zijn/x geheel als mens te zien.  Soms is het voor patienten immers nogal eens moeilijk om het overzicht te houden als ze gevolgd worden door diverse ziekenhuisdisciplines en in sommige periodes van het leven kan de medicatie tijdelijk wel een ganse lijst worden. Dan is het de taak van de huisarts om het overzicht te bewaren en alle specialistische adviezen te integreren tot een geheel met de grootste gezondheidswinst bij het beste comfort voor U als patient.  Het is een voorrecht die rol op te mogen nemen voor jullie de komende periode hier in Praktijk De Stroom.