Psychologen

Siska Wauters

Siska Wauters is afgestuurd als klinisch psycholoog in 2014 aan de Universiteit Gent. In 2017 volgde ze de opleiding Eerstelijns Psychologische Zorg (ELP). Daarnaast volgde zij in 2018 de basisopleiding EMDR.

Siska werkt als psycholoog in huisartsenpraktijken de Rotonde en de Stroom in Merelbeke. Daar behandelt ze voornamelijk mensen met eerstelijns psychologische klachten en traumabehandeling bij volwassenen.

Bovenop individuele therapie begeleidt zij ook groepstrainingen met als thema’s assertiviteit, zelfbeeld en piekeren.

 

Laurien Ost

Ik ben in 2018 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent als klinisch psychologe. Vervolgens ben ik in oktober 2018 gestart aan de tweejarige opleiding tot eerstelijnspsycholoog voor kinderen en jongeren. Sinds 2019 werk ik als psychologe binnen de Geestelijke Gezondheidszorg in Nederland. Daarnaast ben ik gestart als psychologe binnen Groepspraktijk Silta, alsook in de huisartsenpraktijken De Rotonde en De Stroom.

Sinds 2018 engageer ik me ook als vrijwilliger bij Missing You vzw. Als vrijwilliger ben ik één van de begeleidsters van de maandelijkse creatieve kinderpraatgroep in Sint-Niklaas.

U kan bij mij terecht na doorverwijzing van de huisarts. Samen bekijken we welke problemen/moeilijkheden er ervaren worden en gaan we op een kortdurende manier aan de slag. We werken hierbij vooral aan hoe kinderen en jongeren met hun moeilijkheden omgaan en proberen hen hierin te versterken. Als we merken dat er nood is aan een intensievere begeleiding, bekijk ik samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Kinderen en jongeren tot en met 25 jaar en hun ouders kunnen bij mij terecht voor verschillende problematieken:

  • Angstklachten
  • Depressieve klachten en sombere gevoelens
  • Slaapproblemen en vermoeidheidsklachten
  • Piekeren en negatieve gedachten
  • Problemen met zelfbeeld en zelfvertrouwen (faalangst)
  • Rouw- en verliesverwerking
  • Gedragsproblemen (woedebuien)
  • Opvoedingsmoeilijkheden

Een gesprek duurt één uur en kost 50 euro. Er is een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk afhankelijk van de mutualiteit waarbij u bent aangesloten.

Ik ben erkend bij de psychologencommissie. Erkenningsnummer: 952119547