Wachtdienst

Tijdens de week:

Van maandag tot en met vrijdag is uw huisarts te bereiken op het nummer 015 61 13 19. Bij afwezigheid kan u na 19u de dokter van wacht voor dringende gevallen bereiken op het nummer 1733.
Voer na de taalkeuze de postcode van je locatie in, gevolgd door het hekje (#).

Bel in geval van een levensbedreigende situatie naar het nummer 112.

Tijdens het weekend en op feestdagen:

In het weekend (van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u) en op feestdagen is de dokter van wacht voor dringende gevallen te bereiken op het nummer 1733.
Voer na de taalkeuze de postcode van je locatie in, gevolgd door het hekje (#).
De telefonist verwijst u zo nodig door naar de Huisartsenwachtpost regio Mechelen, naast de spoedgevallendienst AZ Sint Maarten, Liersesteenweg 435 Mechelen. U kan daar terecht zonder afspraak.

Bel in geval van een levensbedreigende situatie naar het nummer 112.

 

De wachtdienst dient NIET voor verlenging van chronische medicatie, NIET voor voorschriften voor slaapmedicatie en ook NIET voor niet-dringende problemen die kunnen wachten tot uw eigen huisarts terug ter beschikking is. Deze heeft immers het beste zicht op uw volledig dossier.

Vergeet bij een aanvraag voor een huisbezoek ‘s nachts niet te vermelden waar je huis gelegen is in de straat en laat voldoende licht branden.

De huisarts van wacht geeft ons na het weekend een berichtje over wat hij of zij vaststelde bij jou. Zo blijven we op de hoogte en kunnen we je verder helpen indien nodig.

 

* Wachtdienst Apothekers  0900 105 00

* Wachtdienst Tandartsen  016 22 81 37