Je medische gegevens zelf raadplegen

De resultaten van je coronatest, maar ook allerlei andere medische gegevens, zoals uitslagen van bloedafnames, verslagen van raadplegingen bij specialisten, ziekenhuisopnames etc. kan je terugvinden op www.mijngezondheid.belgie.be. Meld je in de rechter bovenhoek aan met je e-ID of de itsme-app, klik dan onder ‘Rapporten en resultaten’ op CoZo en daar kan je je medische gegevens raadplegen.

Een andere manier om je medische documenten online te raadplegen is via Helena, een online platform waarop we beveiligd medische informatie kunnen delen. Ga naar helena.care en log in met je e-ID of itsme app. 

Sinds 15/09/2021 is het papieren voorschrift verdwenen.
De apotheker heeft via zijn apotheeksoftware toegang tot al jouw openstaande voorschriften om deze correct te kunnen afleveren. Na het inlezen van je eID kan de apotheker de openstaande voorschriften raadplegen.
Via het elektronisch platform Helena kan je zelf ook voorschriften bekijken en digitaal doorsturen naar de apotheker. Van zodra de bestelling kan afgehaald worden, krijgt je een melding in Helena en/of een e-mail.