Welkom

Welkom op de website van dokter Kimberley Gobien.

 

*NIEUWS*

Dr Kimberley Gobien is op 20/02/2022 mama geworden van Lauren. Mama, papa en Lauren stellen het prima! 


Vanaf 11/07/2022 is dr Gobien terug uit bevallingsverlof. Tijdens de zomermaanden zal zij echter slechts deeltijds werken om ook de borstvoeding nog vlot draaiende te kunnen houden. Tijdens de momenten dat er geen raadpleging is zal er een telesecretariaat ingeschakeld worden om uw telefonische oproepen te beantwoorden. Bij zeer dringende medische problemen die niet kunnen wachten kan u ook nog steeds terecht bij dr Luc Ghyselen als dr Gobien niet aanwezig is. Bij levensbedreigende situaties belt u 112!


Gelieve bij vragen rond Covid-19 (testing, hoogrisicocontacten,…) eerst hieronder verder te kijken of u de antwoorden die u zoekt kan terugvinden alvorens telefonisch contact op te nemen.

!!! Gelieve bij symptomen van een verkoudheid, plotse vermoeidheid/spierpijnen of diarree online GEEN afspraak te maken, maar eerst telefonisch contact op te nemen of zelf een testcode en test te regelen via www.mijncoronatest.be (cfr hieronder) !!!

 

In verband met CORONA:

 

Op www.mijncoronatest.be vind je meer informatie terug over wat te doen als je symptomen hebt of positief getest hebt, hoe een testcode aan te vragen en hoe je testresultaat te raadplegen

 

*NIEUW sinds 10/01/2022: 

BESLISBOOM BIJ SYMPTOMEN

BESLISBOOM BIJ HOOGRISICOCONTACT

BESLISBOOM REIZIGERS

 

*Meer info: wat te doen als je symptomen hebt:        

 1. Zelfevaluatie: ‘Self Assessment Tool’

Om de druk op de huisartsenpraktijken te verlichten heeft de IMC Gezondheid groen licht gegeven om een zelfevaluatietool te lanceren.

Deze tool is sinds woensdag 3 november operationeel. Via deze link kan de vragenlijst gestart worden: https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat. Je kan deze vragenlijst ook terugvinden via mijngezondheid.be (rubriek COVID 19 – persoonsgegevens  / zelfbeoordelingstest).

Na het invullen van de vragenlijst zijn er drie antwoorden mogelijk:

 • De kans op besmetting is klein en er is geen test nodig
 • De symptomen wijzen mogelijk op een besmetting en een test is aangewezen; in dat geval kan men via de tool ook een testcode aanvragen. Daarna moet er met deze code een afspraak ingeboekt worden in een testcentrum.
 • De klachten zijn van dergelijke ernst dat het aangeraden is om een arts te consulteren

Op de link van de tool wordt overigens uitdrukkelijk vermeld dat de vragenlijst een medisch onderzoek niet kan vervangen en dat wie ernstige symptomen vertoont of tot een risicogroep behoort, beter contact opneemt met een arts.

Opgelet 1! De eerste vier vragen peilen naar ernstige symptomen (om naar een arts te verwijzen) maar daarna volgen nog een reeks andere vragen. Soms bellen patiënten dat ze geen code krijgen, maar dan hebben ze niet verder doorgeklikt.

Opgelet 2! Soms proberen mensen met een hoogrisicocontact (HRC) symptomen te “veinzen” om sneller aan een testcode te geraken. Ze krijgen zo echter maar 1 testcode en kunnen een week later ook geen tweede testcode aanmaken! Je kan uiteraard zelf codes aanmaken voor HRC via het e-form, maar je kan ze ook zelf laten bellen naar het contact tracing center: 02/214 19 19 indien ze nog geen code ontvingen na HRC.

 1. Sneltesten in de apotheek

Het aanbod van sneltesten bij apothekers is ook uitgebreid. Naast de personen die een sneltest nodig hebben voor een evenement of reis, kunnen nu ook getest worden:

 • Symptomatische patiënten met CTPC code (verkregen via de zelfevaluatietool)
  •  Ouder dan 6 jaar
  • Minder dan 5 dagen symptomen
 • Terugkerende reizigers met CTPC code (verkregen door het invullen van het PLF)

Deze personen kunnen uiteraard ook terecht in het Coronapunt te Mechelen of een andere coronapost/testcentrum.

Apotheken die deze service aanbieden, kunnen opgezocht worden via www.apotheek.be

 

Enkele tips:

 • Consultaties zijn uitsluitend op afspraak. Gelieve bij voorkeur zelf een afspraak online te maken.
 • Op werkdagen is er dagelijks een bel-halfuurtje tussen 11u30 en 12u voor korte, niet-dringende vragen en voor het bespreken van resultaten.
 • Vraag huisbezoeken indien mogelijk aan vòòr 11u ‘s ochtends. Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken worden voorbehouden voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten.

 

PRAKTIJKAFSPRAKEN:

 • Gelieve bij symptomen van een verkoudheid, plotse vermoeidheid/spierpijnen of diarree online GEEN afspraak te maken, maar eerst telefonisch contact op te nemen of zelf een testcode en test te regelen via www.mijncoronatest.be.
 • Sinds de eerste lockdown bestaat de (tijdelijke) mogelijkheid van teleconsulten. Deze kan u aanvragen tijdens het bel-halfuurtje van 11u30-12u. Bij te grote drukte noteer ik uw gegevens en bel ik u in de loop van de dag zelf terug op. Redenen voor een TELECONSULT zijn:
  • Patiënten met (milde) corona-gerelateerde symptomen
  • Administratieve of korte medische vragen
  • Herhalingsvoorschriften: ik kan u 1x een voorschrift voor 3 maanden afleveren zonder tussenkomst van een effectieve consultatie, bij een 2e verlenging (of een eerste kennismaking) vraag ik u om langs te komen.
 • U komt bij voorkeur ALLEEN op raadpleging, of met max 1 begeleider (of bij kinderen max 1 ouder).
 • U draagt een MONDMASKER dat u van thuis meebrengt.
 • U brengt uw eigen alcoholgel mee en ONTSMET uw handen bij het binnenkomen EN bij het buitengaan.
 • U komt STIPT op het moment van uw afspraak. Indien u te vroeg bent, wacht u in uw auto/buiten en komt u pas binnen op het ogenblik van uw afspraak. Op die manier zorgen we ervoor dat er niemand langdurig in de wachtzaal moet zitten.
 • Ik probeer me strikt te houden aan de voorziene tijd. Indien u inschat dat er meer tijd nodig zal zijn dan 15min (bv bij meerdere problemen of bij een gesprek) gelieve dit dan te vermelden bij het maken van een afspraak en een dubbele afspraak te maken.
 • Consultaties/huisbezoeken kunnen enkel betaald worden via Payconiq/de Bancontact app of cash.

 


Consultaties dokter Gobien

MAAK AFSPRAAK

of telefonisch via 015 61 13 19


Consultatieschema:

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag
Dr Gobien 9u-11u 9u-11u 9u30-11u 9u-11u 9u-11u
16u30-19u 16u-17u30* 16u30-19u  / 16u30-19u

* Elke 1ste, 3de en 5de dinsdagavond van de maand. Elke 2de en 4de dinsdagavond van de maand heeft dr Gobien consultatie op Kind en Gezin. Zij blijft dan wel telefonisch bereikbaar tot 19u voor dringende problemen.

 

Consultaties dokter Ghyselen (Zemst, Hoogstraat 14)

MAAK AFSPRAAK

of telefonisch via 015 61 55 66