Visie en enkele afspraken

Visie

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg de regel. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Uw huisarts werkt volgens richtlijnen op wetenschap gebaseerd. Om met de huidige stand van zaken bij te blijven, volgt zij regelmatig extra opleidingen en bijscholingen.

Uw huisarts is geconventioneerd. Er wordt bijgevolg gewerkt volgens de tarieven van het RIZIV.

 

Enkele afspraken

– Alle consultaties zijn uitsluitend op afspraak. Zo kan er voldoende tijd besteed worden per patiënt en worden de wachttijden beperkt.
– Neem steeds je identiteitskaart (of kids ID/ISI+ kaart bij kinderen) mee op consultatie.
– Draag een mondmasker bij luchtwegklachten, koorts of maag-en/of darmklachten.
– In het kader van de nieuwe privacywetgeving (GDPR) mogen er geen laboresultaten/verslagen/voorschriften meer gemaild of gefaxt worden (zelfs niet met uitdrukkelijke toestemming van de patiënt).
​- Voor een voorschrift, verwijsbrief of attest voor arbeidsongeschiktheid dien je altijd een afspraak te maken bij de huisarts. Vraag tijdens je raadpleging steeds voldoende medicatievoorschriften aan je arts.
– Je arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Maak het hem of haar daarom niet moeilijk: vraag alleen wat redelijk, écht en verantwoord is. Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.
– Consultaties/huisbezoeken kunnen enkel betaald worden via Payconiq/de Bancontact app of cash.
– Boek 2 afspraken:

  • als je een nieuwe patiënt bent in de praktijk en een uitgebreide medische voorgeschiedenis hebt
  • voor een verzekeringsonderzoek
  • voor 2 patiënten (of boek voor elke patiënt 1 afspraak)
  • voor een pre-operatief onderzoek waarbij ook een ECG dient afgenomen te worden
  • als je een langer gesprek voorziet voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep,…

– Van maandag tot donderdag is er een bel-halfuurtje van 11u30-12u. Op deze momenten kan je bellen voor korte, niet dringende vragen ivm jouw dossier en voor resultaten van bloed- en andere onderzoeken. Dit om storende telefoons tijdens de raadpleging zoveel mogelijk te vermijden.
– Vraag huisbezoeken indien mogelijk aan vòòr 11u ‘s ochtends. Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. De omstandigheden voor onderzoek en behandeling zijn immers optimaal binnen de praktijkruimte. Het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel en met alle noodzakelijke apparatuur voorhanden.