Nieuws

27 februari 2024

Na 1 maart neemt dr Lore De Malsche afscheid van Huisartsen Vincentius en start zij een nieuwe praktijk op te Melsele. We danken haar voor de fijne samenwerking en wensen haar veel succes in haar eigen praktijk!

05 oktober 2023

Update in verband met de covid- en griepvaccinaties!!

Dit najaar heeft u opnieuw de mogelijkheid zich te laten vaccineren tegen COVID en Influenza (=griep). De Hoge Gezondheidsraad adviseert de twee vaccins tegelijkertijd te zetten vanaf half oktober. Dit wordt aangeraden aan alle personen boven de 65 jaar oud en bovendien aan de volgende personen:

  • Mensen met een chronische aandoening (bijv diabetes, COPD, hart en vaatlijden, nierinsufficiëntie…), verminderde immuniteit (bijv kanker, chemotherapie, reumatische aandoeningen en hun behandeling…)
  • Zwangere vrouwen
  • Mensen die in een instelling verblijven

COVID vaccinatie:

  • Wij voorzien specifieke COVID vaccinatie raadplegingen: bel hiervoor tussen 8u en 12u naar de praktijk zodat onze secretaresse u een afspraak kan geven. Het vaccin is reeds op de praktijk aanwezig. U betaalt hier niets voor.
  • U kunt het vaccin ook bij de apotheker laten zetten, raadpleeg www.apotheek.be om te zien welke apothekers vaccineren

Griepvaccinatie

  • Bij voorkeur tegelijkertijd met het COVID vaccin te laten plaatsen tijdens de speciale vaccinatie raadplegingen. Voor de consultatie betaalt u dan niets. Het griepvaccin moet u ZELF VOORZIEN (u kunt het bij de apotheek kopen zonder voorschrift)
  • Indien u het griepvaccin afzonderlijk van het COVID vaccin wilt, mag u hiervoor een afspraak op de raadpleging maken, u betaalt dan de normale kosten van een raadpleging.
  • Ook het griepvaccin kan eventueel door de apotheker gezet worden

01 oktober 2023

Vanaf vandaag start dr Laura Dick als huisarts in opleiding. Zij zal gedurende een jaar werkzaam zijn bij ons in de praktijk.

25 juli 2023

Dit najaar heeft u opnieuw de mogelijkheid zich te laten vaccineren tegen COVID en Influenza (=griep). De Hoge Gezondheidsraad adviseert de twee vaccins tegelijkertijd te zetten vanaf half oktober. Dit wordt aangeraden aan alle personen boven de 65 jaar oud en bovendien aan de volgende personen:

  • Mensen met een chronische aandoening (bijv diabetes, COPD, hart en vaatlijden, nierinsufficiëntie…), verminderde immuniteit (bijv kanker, chemotherapie, reumatische aandoeningen en hun behandeling…)
  • Zwangere vrouwen
  • Mensen die in een instelling verblijven

Het is momenteel nog niet duidelijk hoe en waar de vaccinaties zullen verlopen. Wij zullen hier tegen het einde van de zomer meer informatie over kunnen geven.

22 juni 2023

Heeft u moeite met slapen? Het Centrum voor Geestelijke Gezondheid organiseert gratis infosessies in de Bib op het Hendrik Heymanplein.
De sessies vinden plaats op de volgende momenten:

Donderdag 6 juli van 15u30-17u00
Donderdag 12 oktober 10u00-11u30
Dinsdag 12 december 17u00-18u30

Klik hier voor meer informatie: CGG flyer – infosessie slaap (overzicht)

01 mei 2023

Vanaf heden is het dragen van een mondmasker in de praktijk niet meer verplicht. We verzoeken u wel om dit toch te dragen wanneer u langskomt met klachten van verkoudheid, hoest of koorts.

24 april 2023

Dr. De Malsche verwelkomt een zoon. Moeder en zoon zijn in goede gezondheid. Van harte proficiat!

01 januari 2023

Team Huisartsen Vincentius wenst aan u allen het beste voor het nieuwe jaar!

Wij starten 2023 alvast met goed nieuws, er zal namelijk een nieuwe huisarts bij ons in de praktijk starten!

Dr. Estabraq Saadoon is afkomstig uit Irak en heeft zijn opleiding voltooid aan Universiteit Gent. Hij zal vanaf 16/01/2023 bij Huisartsen Vincentius komen werken als huisarts. U kunt binnenkort dus ook bij hem een afspraak op de consultatie maken. Van harte welkom dr. Saadoon!

01 januari 2023

U heeft ongetwijfeld de laatste tijd veel in de media gehoord dat de huisartsen het erg druk hebben. Dat wil echter niet zeggen dat wij u niet verder kunnen helpen of dat u uw zorg moet uitstellen. Integendeel! Het vraagt gewoon om iets meer planning zodat iedereen tijdig de gepaste hulp kan krijgen. Ook u kan ons helpen om deze planning vlot te laten verlopen. Daarom delen we graag onderstaande tips met u. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we onze zorg zo goed mogelijk kunnen blijven garanderen!

  • Heb je een afspraak nodig, wacht dan niet te lang om deze vast te leggen.
  • Zie je online geen afspraken beschikbaar staan? Bel dan naar de praktijk. Doorgaans hebben we nog afspraken ter beschikking die niet online staan, specifiek voor mensen met dringende problemen.
  • Geef aan of het een dringende afspraak is of niet.
  • Geraak je ‘s ochtends niet meteen telefonisch binnen in de praktijk?  Heb geduld, waarschijnlijk zijn de telefoonlijnen overbezet. Probeer het over een vijftal minuten nog eens.
  • Ga voor elke consultatie na of je nog voorschriften voor je vaste medicatie nodig hebt en bespreek dit tijdens je afspraak.
  • Hou je telefoongesprek met je arts zo kort mogelijk. Heb je meer tijd nodig, maak dan een afspraak.
  • Twijfel je of je een doktersafspraak nodig hebt? Kijk het na op: www.moetiknaardedokter.be

Bij geplande controles

  • Als je op een geplande controle moet komen, boek dan liefst één of twee weken op voorhand je afspraak in.
  • Geplande controles plan je bij voorkeur niet op maandagen, brugdagen of na een verlengd weekend. Zo kunnen mensen die in het weekend ziek worden vlot terecht.

Wist je dat…?

  • Ouders van schoolgaande kinderen over attesten beschikken om een kortdurende afwezigheid van school zelf te rechtvaardigen.
  • Werknemers van bedrijven met meer dan 50 werknemers vanaf nu drie maal per jaar één dag kunnen thuisblijven omwille van ziekte, zonder hiervoor een doktersbriefje te moeten binnenbrengen.
  • Je op www.zinloosattest.be meer info kan vinden over courante attesten die eigenlijk niet gerechtvaardigd zijn.  Zo help je ons om de administratieve overlast te verminderen.

29 september 2022

Het griepseizoen staat voor de deur. Een griepvaccin wordt sterk aanbevolen voor de volgende groepen:

  • 65-plussers
  • Zwangeren
  • Mensen met een chronisch ziekte (diabetes, hartziekte, longziekte, nierziekte, leverziekte, spierziekte)
  • Mensen met verminderde weerstand door andere ziekten of medicatiegebruik (bijv. kanker, chemotherapie)
  • Mensen die verblijven in een instelling
  • Zorgpersoneel
  • Mensen die in hetzelfde huis wonen als de hiervoor genoemde personen of met een baby jonger dan 6 maanden

Valt u in de bovenstaande risicogroepen? Dan krijgt u een gedeeltelijke terugbetaling op uw griepvaccin. U betaalt dan nog ongeveer €4,- (of €2,50 wanneer u een verhoogde tegemoetkoming heeft). Als u niet in de risicogroepen valt, betaalt u ongeveer €17,-.

Haal uw vaccin tijdig bij uw apotheker. U kunt een afspraak maken voor het toedienen van het vaccin tussen half oktober en half december.

Voor meer informatie, klik hier.

01 september 2022

Voorschriften worden vanaf heden enkel nog op de raadpleging geschreven.

Kijk thuis, vóór je raadpleging, je voorraad na en vraag steeds voldoende voorschriften, bv voor 6 maanden!
Telefonische vragen naar voorschriften (of via mail), worden vanaf nu geweigerd door de artsen. We hopen hiermee onder andere de druk op onze telefoonlijn en op het secretariaat te ontlasten.
Dank voor uw begrip.

01 juli 2022

De zomervakantie is begonnen! Op donderdag 4 augustus zal onze praktijk uitzonderlijk gesloten zijn. Op de website en via het antwoordapparaat zullen we u op de hoogte houden waar u terecht kunt voor dringende zaken. Verder blijft onze praktijk doorlopend geopend, maar door vakanties zijn er wel wat minder plaatsen beschikbaar. Wees zeker op tijd om een afspraak te maken als uw medicatie bijna op is. Voor acute zaken belt u best in de voormiddag. Geniet van de zomer!

20 juni 2022

Vanaf heden wordt ons team versterkt door Angie Claeys, onze nieuwe vaste secretaresse! Zij zal dagelijks in de voormiddag aanwezig zijn op de praktijk en de telefoon aannemen. Het is dan ook aangeraden om steeds voor 12u naar de praktijk te bellen voor afspraken en andere vragen. Moet u toch dringend contact met ons hebben in de namiddag? Geen probleem, tot 19u zijn we voor dringende zaken nog steeds bereikbaar op het vaste telefoonnummer 03 765 15 38, maar dan wordt u te woord gestaan door het tele-secretariaat.

27 april 2022

Helaas verliezen wij dagelijks onnodig veel tijd aan administratie die wij liever gebruiken om goede zorg te bieden aan onze patiënten. Daarom geldt er vanaf 1 juni 2022 een nieuw reglement in onze praktijk. U kunt het hier nalezen. Bedankt om hier rekening mee te houden.

20 april 2022

Het huisnummer van de praktijk is gewijzigd van 28 naar 30. Voor u verandert er niets: de ingang blijft op dezelfde plaats, de glazen deur naast de fietsenstalling.

1 april 2022

Op 31 maart hebben wij afscheid genomen van dr Ine Van Bogaert. Wij wensen haar veel succes bij het voltooien van haar opleiding en in haar verdere carrière!

Tegelijkertijd verwelkomen wij dr Lore De Malsche in ons team als nieuwe huisarts in opleiding.