Nieuws

29 september 2022

Het griepseizoen staat voor de deur. Een griepvaccin wordt sterk aanbevolen voor de volgende groepen:

  • 65-plussers
  • Zwangeren
  • Mensen met een chronisch ziekte (diabetes, hartziekte, longziekte, nierziekte, leverziekte, spierziekte)
  • Mensen met verminderde weerstand door andere ziekten of medicatiegebruik (bijv. kanker, chemotherapie)
  • Mensen die verblijven in een instelling
  • Zorgpersoneel
  • Mensen die in hetzelfde huis wonen als de hiervoor genoemde personen of met een baby jonger dan 6 maanden

Valt u in de bovenstaande risicogroepen? Dan krijgt u een gedeeltelijke terugbetaling op uw griepvaccin. U betaalt dan nog ongeveer €4,- (of €2,50 wanneer u een verhoogde tegemoetkoming heeft). Als u niet in de risicogroepen valt, betaalt u ongeveer €17,-.

Haal uw vaccin tijdig bij uw apotheker. U kunt een afspraak maken voor het toedienen van het vaccin tussen half oktober en half december.

Voor meer informatie, klik hier.

01 september 2022

Voorschriften worden vanaf heden enkel nog op de raadpleging geschreven.

Kijk thuis, vóór je raadpleging, je voorraad na en vraag steeds voldoende voorschriften, bv voor 6 maanden!
Telefonische vragen naar voorschriften (of via mail), worden vanaf nu geweigerd door de artsen. We hopen hiermee onder andere de druk op onze telefoonlijn en op het secretariaat te ontlasten.
Dank voor uw begrip.

01 juli 2022

De zomervakantie is begonnen! Op donderdag 4 augustus zal onze praktijk uitzonderlijk gesloten zijn. Op de website en via het antwoordapparaat zullen we u op de hoogte houden waar u terecht kunt voor dringende zaken. Verder blijft onze praktijk doorlopend geopend, maar door vakanties zijn er wel wat minder plaatsen beschikbaar. Wees zeker op tijd om een afspraak te maken als uw medicatie bijna op is. Voor acute zaken belt u best in de voormiddag. Geniet van de zomer!

20 juni 2022

Vanaf heden wordt ons team versterkt door Angie Claeys, onze nieuwe vaste secretaresse! Zij zal dagelijks in de voormiddag aanwezig zijn op de praktijk en de telefoon aannemen. Het is dan ook aangeraden om steeds voor 12u naar de praktijk te bellen voor afspraken en andere vragen. Moet u toch dringend contact met ons hebben in de namiddag? Geen probleem, tot 19u zijn we voor dringende zaken nog steeds bereikbaar op het vaste telefoonnummer 03 765 15 38, maar dan wordt u te woord gestaan door het tele-secretariaat.

27 april 2022

Helaas verliezen wij dagelijks onnodig veel tijd aan administratie die wij liever gebruiken om goede zorg te bieden aan onze patiënten. Daarom geldt er vanaf 1 juni 2022 een nieuw reglement in onze praktijk. U kunt het hier nalezen. Bedankt om hier rekening mee te houden.

20 april 2022

Het huisnummer van de praktijk is gewijzigd van 28 naar 30. Voor u verandert er niets: de ingang blijft op dezelfde plaats, de glazen deur naast de fietsenstalling.

1 april 2022

Op 31 maart hebben wij afscheid genomen van dr Ine Van Bogaert. Wij wensen haar veel succes bij het voltooien van haar opleiding en in haar verdere carrière!

Tegelijkertijd verwelkomen wij dr Lore De Malssche in ons team als nieuwe huisarts in opleiding.