REMEDICI

cropped-remedici2.jpeg

 

 

 

 

 

Belangrijke boodschap:

Wie MILDE symptomen heeft die mogelijk op het coronavirus kunnen wijzen (lichte koorts OF hoesten OF loopneus OF grieperig gevoel OF keelpijn)…

…gaat NIET naar de spoeddienst of het ziekenhuis

…gaat NIET naar de huisartsenpraktijk of de wachtzaal

…gaat NIET ZELF naar de apotheek

Zolang het om MILDE symptomen gaat, blijft u minstens zeven dagen thuis en vermijdt u ALLE CONTACT met andere mensen. Er worden op dit moment geen testen op het coronavirus meer uitgevoerd bij milde symptomen.

Als de symptomen verergeren, neemt u TELEFONISCH contact op met uw huisarts. Neem GEEN telefonisch contact op met de ziekenhuizen of de spoeddiensten. Voorschriften en attesten voor de werkgever zullen vanop afstand gegeven worden.

 

Vanaf 19/3/20 is het FYSIEK TRIAGEPUNT HERENTALS actief, indien uw huisarts meent dat het toch beter is dat u onderzocht wordt, zal hij/zij u naar daar verwijzen. VERWIJZING is verplicht, dus ga niet op eigen initiatief naar daar.

Heeft u na het telefonisch contact met de arts, nood aan dringende medicatie, ga dan NIET zelf naar de apotheker. Vraag iemand die niet ziek is, om voor u te gaan.

Al deze maatregelen zijn essentieel om de zorgverleners te beschermen en hen zo goed mogelijk hun werk te laten doen in de strijd tegen het virus.

 

Voorlopig kan er enkel TELEFONISCH een afspraak gemaakt worden. Gelieve de volgende weken geen afspraak te maken voor routine zaken zoals: voorschriften voorschrijven, wratjes en andere huidziekten, routine bloednames, pre-operatieve onderzoeken.

 

Voor verlengingsvoorschriften mag u bellen in de NAMIDDAG.