Nieuws

Geen telefonische voorschriften meer vanaf 1/1/2023

Kijk daarom dus goed je medicatie-voorraad na voor je op consultatie komt. Je arts zal dan tijdens de raadpleging voldoende voorschriften meegeven tot aan de volgende geplande controle.
Heb je onvoldoende medicatie in voorraad, gelieve dan een afspraak te maken bij je arts.

Uitzondering: je bent net op consultatie geweest en je bent een voorschriftje vergeten te vragen.


Patiëntenstop

Wij zien ons genoodzaakt om (tijdelijk) een patiëntenstop in te voeren. Dit doen we zodat we de juiste kwalitatieve zorgen kunnen blijven bieden aan ons bestaand patiëntenbestand.

Volgend jaar gaan wij verhuizen!

In 2023 verhuizen wij naar onze nieuwe praktijk op de Meylandtlaan 124. We hopen jullie beter te kunnen ontvangen met een eigen parking, een extra consultatieruimte en een verpleegruimte voor onze praktijkassistente Lore.

!! Griepvaccinatie: Prik and Go !!

We gaan in onze praktijk weer een griepmarathon doen.
Deze gaat door op :

Dinsdag 25 oktober tussen 12u30 en 14u
Woensdag 26 oktober tussen 12u30 en 14u
Woensdag 16 november tussen 18u30 en 20u

Inschrijven hiervoor kan bij Lore en vergeet je griepvaccin niet mee te nemen!

Een blauwe krokodil op je doktersattest? Actie tegen overbodige attesten

Wie binnenkort een blauwe krokodil op zijn doktersbriefje ziet verschijnen, heeft een huisarts die mee protesteert tegen de administratieve rompslomp van overbodige attesten. Zinloze attesten, zoals de zogenoemde paraplu-attesten, maar ook korte ziektebriefjes, zorgen voor een overbelasting van artsen en kosten handenvol geld aan de maatschappij, aldus Jong Domus, de werkgroep van jonge huisartsen.

meer info: https://www.hln.be/binnenland/blauwe-krokodilstempel-op-doktersattest-dan-protesteert-je-huisarts-mee-tegen-zinloze-attesten~a9e430c8/

Drukte

Gezien de aanhoudende extreme drukte en het pensioen van onze collega Dr. Piette staan onze afsprakenagenda’s regelmatig vol. Hierdoor is het mogelijk dat u niet onmiddellijk een afspraak bij ons kan boeken. Voor DRINGENDE medische hulpverlening, gelieve ons te bellen op het volgend nummer: 011/73.00.02.

Zeg tijdig een afspraak af als u niet kan komen. Zo houdt u geen plaats bezet voor een andere patiënt.

Bedankt voor uw begrip

uw huisartsenteam

Pensioen collega dokter Kristien Piette

Vanaf 1 april 2022 hangt dokter Kristien Piette haar stethoscoop aan de haak (dit is geen aprilgrap).

” Ik wens nu al iedereen van harte te bedanken voor het jarenlange vertrouwen en kan met zekerheid zeggen dat de verdere zorg voor jullie gezondheid in goede handen is van mijn bekwame collega’s.”

We houden het met z’n allen gezond.

Hoe kan ik als patiënt mijn laboratoriumresultaten thuis opvolgen?

Via CoZo kan u als patiënt uw medisch dossier raadplegen. Daarvoor logt u via uw eID in op www.cozo.be of https://www.mijngezondheid.belgie.be

U heeft standaard rechtstreeks toegang tot administratieve functies zoals therapeutische relaties, dossierlogging en geïnformeerde toestemming. U kan ook uw medische beelden, vaccinatiegegevens en medicatieschema’s raadplegen.