COVID-19

COVID TEST BPARK BRUGGE

https://www.ehealth.fgov.be/nl/egezondheid/ik-wilmoet-mezelf-of-mijn-kind-laten-testen/ik-wilmoet-mezelf-of-mijn-kind-laten-testen

Op onderstaande link kunt u een covid test boeken in Brugge en omstreken

https://www.testcovidnwvl.be/nl/

Vaccinatiecampagne

Wat houdt de huidige vaccinstrategie in voor u als patiënt?
Elke burger zal vroeg of laat een uitnodiging krijgen om zich te laten vaccineren. Deze uitnodigingen worden vanuit een centraal bureau gedelegeerd en verstuurd door de verschillende mutualiteiten. Voor mensen zonder mutualiteit wordt er nog naar een oplossing gezocht.

Meer info over het nut en de veiligheid van de vaccins vind je via www.laatjevaccineren.be.

Wanneer je die uitnodiging zal krijgen hangt af van je profiel. Zogenaamde risicogroepen en 65+’ers kunnen deze uitnodiging verwachten vanaf maart, mensen werkzaam in essentiële beroepen kunnen een uitnodiging verwachten vanaf april. De rest van de bevolking kan deze verwachten vanaf juni. Meer info over de vaccinatiestrategie vind je ook op de webiste www.laatjevaccineren.be.

Als burger/patiënt dien je zelf niets te doen. Er zal u een uitnodiging toegestuurd worden, volgens de categorie waartoe je behoort. Wij als huisartsen worden gevraagd om de mensen die tot de risicogroepen behoren te signaleren. Dezelfde vraag wordt ook gesteld aan de ziekenfondsen en de stichting kankerregistratie.

Praktisch : hoe krijg je een vaccin?

  • Je krijgt een uitnodiging per brief, sms en/of e-mail.
  • Je registreert je digitaal of telefonisch.
  • Past het moment niet? Dan kan je een ander moment kiezen. In sommige steden (bv Brussel, Gent en Antwerpen) kan je zelf de data kiezen.
  • elke regio kan zelf maatregelen nemen voor de praktische uitvoering van de vaccinaties. Kijk daarom ook op de website van de regio waar je woont.