Vaccinaties

  • Griepvaccinatie: Dit gebeurt jaarlijks. De beste periode om je te laten vaccineren is tussen 15 oktober en eind november. Haal het griepvaccin tijdig in huis zodat u het kan meebrengen op uw consultatie.
  • Basisvaccinatie van kinderen: Enkel de basisvaccinaties zijn gratis. Gelieve hiervoor tijdig telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de vaccins aanvragen en u een nodeloze verplaatsing naar de praktijk besparen.
  • Reisvaccinatie: Elke vaccinatie is mogelijk, behalve voor gele koorts. Sommige vaccins moeten maanden voor vertrek worden gegeven, vraag dus tijdig advies. De vaccins zijn op voorschrift en niet voorradig op de praktijk
  • Herhaling tetanusvaccin: Als u uw basisvaccinatie hebt gehad is een herhaling noodzakelijk elke 10 jaar. Het vaccin is gratis en voorradig op de praktijk. Gelieve hiervoor tijdig telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de voorraad controleren en u een nodeloze verplaatsing naar de praktijk besparen.
  • Bescherming van uw pasgeboren/verwachte (klein)kind tegen kinkhoest: Ouders en mensen die in nauw contact (zullen) komen met een pasgeboren baby worden geadviseerd zich te laten vaccineren tegen kinkhoest ter bescherming van het pasgeboren kind dat nog onvoldoende immuniteit heeft opgebouwd. Het vaccin is gratis en voorradig op de praktijk. Gelieve hiervoor tijdig telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de voorraad controleren en u een nodeloze verplaatsing naar de praktijk besparen.
  • Covidvaccinatie: Enkel in een erkend vaccinatiecentrum.