Welkom op de website van Dr. Lauwers

Visie

Als huisarts behandel ik patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts wordt als het ware na enige tijd een echte ‘familie-arts’. Hierdoor krijg ik de mogelijkheid mijn patiënten op een brede manier te bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier tracht ik u een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Consultaties

Alle consultaties gebeuren op afspraak. Ik doe mijn uiterste best om mij aan het afspraakuur te houden, en hoop op uw begrip te kunnen rekenen indien het desondanks even uitloopt.

Gelieve bij elke consultatie uw identiteitskaart mee te brengen. Voor kinderen kan dit via een kids-ID of ISI+ kaart. Op die manier kan ik beschikken over de correcte ziekenfondsgegevens die nodig zijn voor het elektronisch toepassen van de “regeling derde betaler”, het aanvragen en verlengen van tegemoetkomingen voor medicatie, het afsluiten van een globaal medisch dossier, enz…

Afspraken kunnen telefonisch aangevraagd worden via 050 41 57 18 of online via onderstaande link.

klik hier voor een afspraak

Indien u plots ziek wordt of een dringende afspraak nodig hebt de dag zelf en alle afspraken zijn bezet dan kunt u steeds telefonisch een afspraak aanvragen. Elke dag worden daarvoor een aantal “dagafspraken” vrijgehouden.

 Als het enigszins kan gelieve u dan zelf naar de consultatie te begeven. In 9 op de 10 gevallen is dit mogelijk en verantwoord. Huisbezoeken zijn bestemd  voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft trouwens meerdere voordelen. Het dossier is bij de hand en het onderzoek kan gebeuren in de beste omstandigheden: alle noodzakelijke benodigdheden en apparatuur zijn aanwezig, er is een goede verlichting, een onderzoekstafel en de nodige ruimte. Houdt er rekening mee dat het aantal huisartsen afneemt waardoor er in de toekomst steeds minder tijd vrij zal zijn voor verplaatsingen naar de patiënt toe.

Telefonische bereikbaarheid van het secretariaat en de arts persoonlijk

Wilt u mij persoonlijk spreken dan kan dat elke dag tussen 12u30 en 13u en op maandag, dinsdag en donderdag van 17u30 tot 18u. Op de andere momenten wordt u verbonden met mijn secretariaat. Daar kan u terecht met algemene vragen en voor het maken van een afspraak.

Regels in verband met de raadpleging op afspraak

  • Indien u telefonisch een afspraak wil maken gelieve dit te doen tussen 8u en 18u
  • Wilt u een afspraak voor meer dan 1 persoon gelieve dan voor elke persoon een afspraak te voorzien
  • In bepaalde situaties vraagt u best meteen 2 opeenvolgende afspraken aan zodat de agenda kan gerespecteerd worden. Bijvoorbeeld voor een cardiogram, een gynaecologisch onderzoek en bepaalde ingrepen. Ook indien u een nieuwe patiënt bent die een dossier wil openen of indien u voorziet een langer gesprek over een ernstige problematiek nodig te hebben.
  • Indien u enkel komt voor het voorschrijven van medicatie, het afleveren van attesten of het invullen van formulieren moet ook een afspraak gemaakt worden. Het is bij wet verboden medicatie voor te schrijven zonder consultatie.