Welkom op de website van Dr. Lauwers

Visie

Als huisarts behandel ik patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts wordt als het ware na enige tijd een echte ‘familie-arts’ en vertrouwens persoon. Ik krijg de mogelijkheid mijn patiënten op een bredere manier te leren kennen: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier tracht ik u een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Over mezelf

Ik ben afgestudeerd  als ” erkend huisarts” in 2003 te Gent. De eerste 10 jaar werkte ik in Blankenberge in een samenwerking met mijn vader. Sinds 2013 werk ik als solo-arts op mijn huidige locatie in de koninginlaan.

De eerlijkheid gebiedt mij u op de hoogte te brengen van mijn eigen gezondheid. Reeds vele jaren geleden kreeg ik de diagnose Multiple Sclerose, een chronische aandoening beter bekend als MS.

Wat mezelf betreft is de ziekte tot nu toe mild verlopen. De ziekte heeft me vele jaren weinig of niet beperkt in mijn studies en werk als huisarts. De laatste jaren ervaar ik toch wat klachten zoals onder andere een mankende gang. Sommige dagen kan ik ook meer vermoeidheid ervaren.

Omdat ik graag dit beroep uitoefen en jullie als patiënten niet graag in de kou laat staan, wil ik graag blijven werken. Om die reden heb ik enkele aanpassingen doorgevoerd:

Vanaf nu is er maar 1 “beluur” meer per dag namelijk van 12u30 tot 13u15.

De avondconsultatie zal reeds om 17u30 beginnen en zal om 18u15 stoppen. Daarna heb ik nog twee ‘dagafspraken’ , die zijn uitsluitend voor mensen die de dag zelf nog dringend een dokter nodig hebben.

Ik dank jullie voor jullie begrip.

Consultaties

Alle consultaties gebeuren op afspraak. Ik doe mijn uiterste best om mij aan het afspraakuur te houden, en hoop op uw begrip te kunnen rekenen indien het desondanks even uitloopt.

Gelieve bij elke consultatie uw identiteitskaart mee te brengen. Voor kinderen kan dit via een kids-ID. Op die manier kan ik beschikken over de correcte ziekenfondsgegevens die nodig zijn voor het elektronisch toepassen van de “regeling derde betaler”, het aanvragen en verlengen van tegemoetkomingen voor medicatie, het afsluiten van een globaal medisch dossier, enz…

Indien u niet over een Identiteitskaart of kids-ID beschikt gelieve dan zeker een kleefvignet van uw mutualiteit mee te brengen.

Afspraken kunnen telefonisch aangevraagd worden via 050 41 57 18 vanaf 7u30 tot 19u of online via onderstaande link.

Ten gevolgen van de corona crisis is het momenteel niet mogelijk om op korte termijn een afspraak te boeken online. Enkel telefonisch is mogelijk zodat de nodige veiligheidsmaatregelen kunnen plaatsvinden.

klik hier voor een afspraak

Als u de dag zelf plots ziek wordt of een consultatie zeer dringend is , en de afspraken volzet zijn, dan kunt u telefonisch meestal alsnog een afspraak krijgen. Elke dag worden daarvoor een aantal plaatsen vrijgehouden die pas de dag zelf ingevuld kunnen worden. Dat zijn de ‘dag afspraken’. Gelieve deze enkel te aan te vragen voor dringende consultaties.

Indien ook deze volzet geraken wordt geprobeerd een andere oplossing voor u te zoeken.