Welkom in de huisartsenpraktijk van Dokter Lampens

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Raadplegingen zijn uitsluitend na afspraak. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Huisbezoeken bij voorkeur aanvragen voor 12:00 uur. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Afspraken

Op afspraak dient u minder lang te wachten. Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact.

 1. Afspraken kan u alle weekdagen maken, bij voorkeur online.
 2. Indien u geen afspraak meer vindt en u toch omwille van dringende redenen dezelfde dag wil langskomen gelieve dan telefonisch contact op te nemen (tel: 09/385.81.81 | gsm: 0475/73.94.14).
 3. Komt U met meer dan één persoon, maak dan voor elke persoon een afspraak. 
 4. Vermeld bij uw afspraak steeds naam + voornaam, telefoonnummer en adres.
 5. Voorziet U een langer gesprek voor een:
  1. ernstige problematiek
  2. speciale ingreep
  3. gynaecologisch onderzoek
  4. pre-operatief onderzoek
  5. onderzoek in het kader van een verzekering

  vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.

 6. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.