Welkom

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Breng steeds uw elektronische identiteitskaart mee op consultatie.

Voorschrift nodig of papieren die moeten ingevuld worden?
Maak ook hiervoor een afspraak. Het is zeer storend voor de artsen wanneer er tijdens de consultaties telefonische aanvragen komen voor ‘kleine’ administratieve regelingen. Bekijk voor u op consultatie komt steeds hoeveel medicatie u nodig hebt om een bepaalde periode te overbruggen, zo hoeft u hiervoor niet tussentijds te bellen.

Alle huisartsen in de praktijk zijn geconventioneerd en werken volgens de conventietarieven. Betalen kan met cash of a.d.h.v. payconiq.

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u alle weekdagen maken, bij voorkeur tijdens de spreekuren.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep, een pre-operatief onderzoek of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  4. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk. In de toekomst zullen er jammer genoeg steeds minder huisartsen zijn, waardoor er minder tijd vrij zal zijn voor verplaatsing naar de patiënt toe.