Dietiste

Contactgegevens

Leen Gernaey
Dietiste

0484 40 26 43

Wanneer raadpleegt u een diëtiste

Voor voedingsadvies bij gewichtsproblemen, diabetes, te hoge cholesterol en/of trygliceriden, allergieën, lactose-intolerantie, spijsverteringsproblemen, constipatie, eetproblemen,…
Indien je vragen hebt of je voeding wel aanleunt bij de gezonde voeding, kun je mij gerust ook contacteren.

Een voorschrift van uw huisarts is wenselijk.

Wat mag u verwachten van uw bezoek

Bij het eerste bezoek bekijken we uw eet- en leefgewoonten. We nemen hiervoor een voedingsanamnese af. Deze bespreken we dan aan de hand van de gezonde voeding en kijken we waar er zaken kunnen veranderd of aangepast worden. Er wordt altijd gestreefd naar een haalbare aanpassing. Deze consultatie duurt ong. 1uur.

De eerste week is een soort inloop week. Hierin worden al enkele kleine aanpassingen uitgevoerd in uw eet- en/of leefpatroon.

In de tweede consultatie, een week na de eerste afspraak, wordt het nieuwe voedingsschema meegegeven en besproken, net als een bundel met recepturen en een bundel met info over toegelaten en te vermijden voedingsmiddelen. Dit moment duurt ong. een half uur.

Daarna ben je vrij te kiezen welke periode je tussen de eventuele controle consulten laat. Deze controles duren dan telkens ongeveer een kwartier. Tijdens een controlemoment wordt er gekeken wat er goed of moeilijk verloopt. Er wordt nog extra info en tips meegegeven.

We streven er naar dat het nieuwe “dieet” een nieuwe voedingsgewoonte wordt. En indien nodig, men een nieuwe leefgewoonte krijgt.

De werking voor cholesterol- en andere aangepaste diëten wordt dan verder besproken tijdens het eerste consult.

Afspraken en raadplegingen

De diëtiste werkt enkel op afspraak. Zij is telefonisch te bereiken op het nummer 0484 40 26 43.

Gelieve bij het maken van afspraak telkens volgende gegevens door te geven:

  • voor welk advies je langskomt, (soort dieet)
  • of het een eerste of opvolgconsult is.
  • Telefoonnummer.

Mocht je de laatste labo-resultaten hebben van het bloedonderzoek, breng je dit het best mee.

Wanneer je de geplande afspraak niet kan nakomen, gelieve tijdig te annuleren.  Zo kan uw vrijgekomen plaats misschien wel doorgegeven worden aan iemand anders en blijft het voor iedereen aangenaam.

Tarieven

Vermageringsdieet

Eerste consult, duur ong. 1h: 37euro
Tweede consult, duur ong. ½ h: 19 euro
Derde en vervolgconsulten, duur ong. 15 min.: 13euro

Voeding en cholesterol

Eerste consult (zonder vermagering): 30 euro
Eerste consult (met vermagering): 37euro

Andere voedingsadviezen (lactose, vegetarisme, gezonde voeding,…)

1ste consult: 30 euro.

Terugbetaling

Contacteer gerust op voorhand (of tijdens de periode van je consulten) je ziekenfonds. Velen komen al tussen in de consulten voor een diëtiste. Zij bezorgen je de nodige documenten die je dan meebrengt en de diëtiste voor je invult.

Indien je in het bezit bent van een diabetespas, gelieve dit ook voor te leggen aan de diëtiste. Je kunt genieten van een extra terugbetaling. Je diabetespas wordt aangevraagd door de huisarts. Voor meer info hierover: www.diabetespas.be Bij uw bezoek breng je de diabetespas en de documenten mee.