Huisartsenpraktijk De Baliebrugge

Welkom op de website van huisartsenpraktijk De Baliebrugge.

Op 2 november 2020 startte Phéline als medisch secretaresse bij ons in de praktijk. Zij staat in voor het maken van telefonische afspraken, het bieden van allerhande inlichtingen en voor de verdere praktische organisatie van de praktijk. 

Openingsuren secretariaat:

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
8u – 12u

14u – 18u

8u – 12u

14u – 18u

8u – 12u

 

8u – 12u

14u – 18u

8u – 12u

 

Nieuwe online agenda vanaf 1 januari 2021: meer info hierover is terug te vinden via het tabblad Raadplegingen bovenaan.

 

Het coronavirus

Wij nemen een paar maatregelen betreffende het coronavirus:

  • momenteel zijn er GEEN vrije raadplegingen meer om het risico op besmettingen te verkleinen, alle consultaties zijn op afspraak.
  • als u infectieuze klachten hebt zoals koorts, kortademigheid, hoesten of andere verkoudheidsklachten, gelieve ons telefonisch te contacteren voor verder advies.
  • BELANGRIJK: de huidige richtlijnen verplichten iedereen een MONDMASKER te dragen in het openbaar. Ook voor consultaties bij uw huisarts is het dragen van een mondmasker verplicht zowel in de wachtzaal als bij de arts in haar kabinet.

Meer info over testen, quarantaine en risicocontacten is terug te vinden onder tabblad COVID-19 bovenaan.

Nieuw: Voortaan kan u bij ziekte of hoogrisicocontact ook zelf een afspraak maken voor het laten afnemen van een COVID-test bij een verpleegkundige in het testcentrum Daverlo, Assebroek. Alle info hierover is terug te vinden op http://www.testcovidnwvl.be of via http://www.mijngezondheid.belgie.be. De gevraagde CTPC-code kan verkregen worden via de huisarts of via contacttracing.

COVID-19 testing voor reizigers
COVID-testen i.k.v. reizen worden NIET in de huisartsenpraktijk of in het testcentrum afgenomen (een testcode aanvragen bij de huisarts is dan ook niet nodig). Hiervoor kan u terecht bij een van de volgende labo’s uit de buurt:

  • Labo Medina Aalter (op afspraak, 09 377 56 24)
  • Labo AZ Sint-Jan Brugge (zonder afspraak, elke werkdag van 8h-16h30)
  • Labo AZ Sint-Lucas Brugge (zonder afspraak, elke dag (ook weekend) van 9h-12h)
  • Labo AZ Delta Rumbeke (op afspraak, 051 23 80 10)
  • Labo AZ Delta Torhout (op afspraak, elke werkdag van 17h-20h)

 

Verlof artsen

dr. Sarah Vanden Berghe is afwezig van 3 juni t.e.m. 7 juni 2021.
dr. Sarah Vanden Berghe is in zomerverlof van 26 juli t.e.m. 8 augustus 2021.
dr. Fredelinde Declerck is in zomerverlof van 9 augustus t.e.m. 22 augustus 2021.
dr. Anke Lagrou gaat in zwangerschapsverlof vanaf juli 2021 t.e.m. oktober 2021.

Praktijkassistente Phéline is in verlof van 12 t.e.m. 16 juli 2021. Verder zal zij afwezig zijn op vrijdag 13 augustus, dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september 2021.

De huisartsenpraktijk zal een weekje volledig gesloten zijn van 23 t.e.m. 29 augustus 2021.
Bij dringende medische vragen, gelieve een collega-huisarts uit de buurt te contacteren.

 

Huisartsenpraktijk

U kan ons van maandag tot vrijdag van 8u tot 19u telefonisch bereiken op het nummer 050 28 17 50. Tussen 12u en 14u zijn wij enkel bereikbaar voor medische noodgevallen. Tijdens de week (tussen 19u en 8u), in het weekend en op feestdagen kan u voor noodgevallen terecht bij de wachtdienst op het nummer 1733.

U kunt online een afspraak maken onder het tabblad raadplegingen, maar dit kan indien u wenst ook telefonisch. Als de online afspraken volboekt zijn, kunt u ons telefonisch contacteren voor het vastleggen van een afspraak. 

 

Nieuwe patiënten

Omwille van het groeiend patiëntenbestand in de praktijk hebben wij als team beslist enkel nog nieuwe patiënten te aanvaarden die binnen een bepaald gebied rond de praktijk wonen. Op deze manier blijft het voor ons mogelijk om kwalitatieve zorg te bieden aan al onze patiënten. Alvast bedankt voor uw begrip.
Onderstaand kaartje geeft schematisch weer over welk gebied het gaat.