Welkom

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Team

De praktijk wordt geleid door dr. Carla Delmulle, huisarts sinds 1994 en opgeleid aan de Universiteit Gent. Zij is huisarts-praktijkopleider, erkend door de FOD Volksgezondheid en ICHO vzw, en leidt een huisarts-in-opleiding (HAIO) op. Deze arts heeft een diploma van master in de geneeskunde behaald en specialiseert zich verder tot zelfstandige huisarts. Van 1 april 2021 tot en met 30 september 2022 is dit dr. Erik Stroobants, arts sinds 2019 en opgeleid aan de KU Leuven. Beide artsen werken nauw samen en werken met hetzelfde medische dossier. Er wordt dagelijks overleg gepleegd over de consulterende patiënten: zo kan u bij verlof van de ene arts kwaliteitsvol verdergeholpen worden bij de andere arts.

Dr. Delmulle werkt daarnaast als consultatiebureau-arts bij Kind en Gezin en is populatiemanager voor het vaccinatiecentrum in Tienen. Voorts is ze ambassadeur voor Bewegen op Verwijzing. Zij is buiten de algemene geneeskunde dus geïnteresseerd in preventie via vaccinatie en via gezonde lichaamsbeweging.

Dr. Stroobants heeft een algemene interesse in alle domeinen van de geneeskunde met bijzondere aandacht voor inwendige aandoeningen.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

We werken uitsluitend op afspraak, die u telefonisch moet boeken. Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand. Er is dagelijks raadpleging van 9 tot 12 uur en van 17 tot 19 uur.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen via de Payconiq- (en KBC-)app, via overschrijving en contant. We hebben geen Bancontact-apparaat dus kaartbetalingen worden niet aanvaard.

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u alle weekdagen maken, bij voorkeur tijdens de spreekuren.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  4. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk ! In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe…Visie van de praktijk