Griepvaccinatie

De jaarlijkse griepvaccinatiecampagne loopt vanaf 15/10/2022 tot 15/12/2022.

Zoals andere jaren is het aangeraden aan mensen die tot een risicogroep behoren om zich in die periode te laten vaccineren.

Wat er vorig jaar veranderd is, is dat wanneer je ouder dan 50 jaar bent je niet meer hoeft langs te gaan bij je huisarts om een voorschrift op te halen maar zo rechtstreeks bij de apotheker het griepvaccin mag aanvragen.

Ben je jonger maar behoor je toch tot een risicogroep die gebaat is met het vaccin, contacteer je wel best eerst nog de huisarts om een elektronisch voorschrift voor het vaccin aan te maken.

Een elektronisch voorschrift wil zeggen dat je geen papieren voorschrift meer nodig hebt maar dat het voorschrift gekoppeld is aan je identiteit en de apotheker dus met behulp van je ID-kaart het voorschrift kan binnenhalen.

Eens je het vaccin hebt ontvangen bewaar je het beste in de koelkast tot de dag dat je je afspraak hebt om het vaccin te krijgen. Bij voorkeur combineer je dit met je routine-afspraak. Wanneer je de komende maanden geen routine afspraken hebt, kan je wel gewoon een afspraak nemen voor het laten zetten van het griepvaccin via de online agenda of telefonisch op 09/273 60 63.