Welkom

Maak hier een afspraak

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Bloemekenswijk, de praktijk van Dr Gwendolyn Goubin. De praktijk is open en klaar om u in alle comfort te ontvangen. U kan daarvoor een afspraak maken via deze link of telefonisch op 09/273.60.63. Houd deze website in de gaten als u op de hoogte wil blijven van de laatste nieuwtjes.

Om de drukte de komende winter te beheersen, kunnen nieuwe patiënten momenteel niet meteen een afspraak maken, ze kunnen zich echter wel nog aanmelden op een wachtlijst na een telefoontje met het secretariaat en worden dan gecontacteerd zodra het mogelijk is zich in te schrijven en dus wel afspraken te maken.

Ik kijk ernaar uit u verder te kunnen helpen.

GRIEPVACCINATIES:

De griepvaccinaties gebeuren dit jaar zoals gewoonlijk bij voorkeur tussen 15 oktober en 15 december. Als u in deze periode een opvolgconsult plant, kan u bij deze gelegenheid het griepvaccin meenemen. Anders plant u hiervoor best een extra afspraak in deze periode.

Zoals vorig jaar kunnen mensen ouder dan 65j zonder voorschrift zelf het griepvaccin ophalen bij de apotheker en meebrengen naar de afspraak. Verder zal ik voor 15 oktober voor de mensen  jonger dan 65j maar die behoren tot een risicogroep reeds zelf een elektronisch voorschrift aanmaken dat u dan met uw identiteitskaart ook reeds kan afhalen bij uw apotheek.

Behoort u niet tot een risicogroep of blijkt het elektronisch voorschrift niet gelukt te zijn maar wenst u toch het griepvaccin zal u ons best telefonisch contacteren om het voorschrift alsnog te laten aanmaken.

Als u behoort tot een risicogroep kan het zijn dat u vanaf 15 november alsnog een uitnodiging van me ontvangt via de post of email wanneer u tegen dan zelf nog geen contact opnam ivm het griepvaccin.

Coronatests en certificaten

Lees meer op de betreffende pagina

Praktijkorganisatie

De ziekte Covid19 en het coronavirus, die deze ziekte veroorzaakt, hebben voor ons allemaal een grote impact op hoe we momenteel leven en werken.

(Is het te moeilijk voor u in het Nederlands, hier kan je ook informatie vinden in Engels, Frans, Turks, Bulgaars, Slowaaks, Spaans, Pools, Portugees, Arabisch, Pasjtoe). Over contactonderzoek ook hier in Engels en Frans

Op deze pagina geef ik je wat uitleg hoe ik de praktijk heb gereorganiseerd opdat ik nog steeds iedereen de beste zorgen kan blijven bieden. Lees dit zeker goed door voor je bezoek en graag vraag ik jullie medewerking om zo samen de verspreiding van het Corona-virus tegen te houden.

Ik volg hier grotendeels de richtlijnen van de beroepsvereniging Domus Medica, die op hun beurt gebaseerd zijn op de experten- en overheidsadviezen voor onze sector. Links naar betrouwbare informatie over Corona vind je onderaan deze pagina.

1. Hoe een afspraak maken:

Dit kan zowel online als per telefoon. Graag wil ik hierbij wel met aandrang vragen om bij aanwezigheid van symptomen als koorts, hoest, keelpijn, moeilijk ademen, pijn thv de borstkas, extreme moeheid, diarree enkel een afspraak te boeken op de momenten die daarvoor speciaal voorzien zijn- dat is aan het einde van het consultatieblok.

De secretaris zal je helpen om een afspraak te nemen of me doorverbinden wanneer nodig, als ik even niet beschikbaar ben kan hij ook een bericht voor me noteren zodat ik je later terug kan bellen.

Aan de telefoon zal men reeds navraag doen naar mogelijke Covid19 symptomen en ook waarvoor je graag een afspraak wenst. Verder zal ik je vragen onderstaande richtlijnen te volgen.

2. Bij binnenkomen:

Bij het binnenkomen moet je eerst je handen ontsmetten met de handalcohol die naast de ingang staat. Je kan hier nog eens nakijken hoe je dat correct doet.

Ik zal ook vragen om een mondmasker te dragen wanneer je naar de praktijk komt. Liefst breng je zelf èèn mee, maar als je deze zou vergeten zijn kan je de arts ook eentje vragen. Let op dat zowel je neus als mond door het masker worden afgedekt.

Hoe en wanneer je correct een mondmasker draagt vind je hier. (Engels, Frans)

3. Tijdens de consultatie:

Laat de stoelen aub op hun plaats achter de lijn op de grond, zo blijft er gedurende het gesprek zoveel als mogelijk voldoende afstand (>1,5m) tussen jou en de arts. Vermijd ook je gezicht aan te raken. Als je toch plots zou moeten niezen of hoesten doe dit in een zakdoek of uw elleboog OOK terwijl je het mondmasker draagt.

Voor een optimale ventilatie zal de deur naar de koer zoveel als mogelijk openstaan tijdens de raadplegingen. Als dit u zou storen laat niet na me te vragen of het ok is ze even te sluiten.

Soms is het natuurlijk nodig dat de arts even dichter bij je komt om je te onderzoeken, maar dit is meestal slechts kortdurend. De arts zal hierbij afhankelijk van het onderzoek soms extra bescherming gebruiken als handschoenen, een aangezichtsscherm of een wegwerpschort.

4. Bij afrekenen:

Om efficiënt te kunnen werken neem je jouw identiteitskaart mee, voor kinderen de ISI-plus kaart of alternatief een mutualiteitsklever. Contactloos betalen met bankcontact, Payconiq of een andere banking app op de smartphone wordt aangemoedigd. Met cash betalen is wel ook nog mogelijk als u geen alternatief heeft. Er kan op simpel verzoek ook via 3de betaler gewerkt worden. Dan hoef je enkel nog het REM-geld te betalen. Voor de meeste mensen is dit 4 EUR (met GMD, 6 zonder), voor mensen met verhoogde tegemoetkoming 1 EUR (met GMD, 1,5 zonder).

5. Na de consultatie:

Je houdt het mondmasker aan tot wanneer je de praktijk verlaten hebt. Iedereen wordt verder gevraagd om voor het buitengaan nog even de handen te ontsmetten met de voorziene handalcohol, zo neem je zeker geen kiemen mee naar huis.

De arts zorgt ervoor dat het kabinet regelmatig wordt verlucht en schoongemaakt, en zal naast uiteraard de handen ook telkens die zaken desinfecteren of ontsmetten die een mogelijk besmettingsrisico inhouden.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Je testte positief voor Covid19?

We weten dat de meeste mensen besmet met het Corona virus spontaan genezen. De maatregelen zijn er vooral op gericht de verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan om mensen met een verhoogd risico op een ernstiger verloop te beschermen.

Uitgebreidere info kan je ook hier nog eens nalezen.

Wat kan je doen om je eigen herstel te bevorderen?

Drink voldoende en eet gezond. Rust goed uit.

Bij pijn of koorts kan je paracetamol nemen. Volwassenen mogen 4 keer per 24 uur paracetamol van 1 gram nemen. Bij kinderen doseer je volgens gewicht. Gebruik daarvoor het doseerspuitje dat bij de siroop zit. Geef kinderen niet vaker paracetamol dan 4 keer per 24 uur. Bij twijfel bel je de huisarts.

Indien je symptomen verergeren (bv. ademhalingsproblemen, hoge koorts,…), neem dan opnieuw telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk. Informeer ons altijd dat je (mogelijks) een corona patiënt bent.

Betrouwbare informatie over Corona:

Corona-patientenfiches van Domus Medica: Moet ik mij laten testen? –  Ik had contact met een Covid positief persoon. Wat nu? – Ik kom terug uit het buitenland. Wat nu?

Coronalert: App voor smartphone die bijhoudt wanneer je een hoog-risicocontact hebt gehad met iemand (die ook de app heeft) die positief testte voor Covid19. Ook zeer handig om sneller over je testresultaat te beschikken

FOD Volksgezondheid over het Coronavirus: Frequently Asked Questions

Gezondheid en Wetenschap Corona: Nederlandstalige duiding bij berichten over corona in de pers

Coronavirus Mythbusters WHO: Engelstalige duiding bij mythes over het coronavirus

Mondmaskers: Ik bescherm jou – Jij beschermt mij: Wanneer, waarom en hoe draag je best een mondmasker?

Contacttracing: Wat kan je verwachten van de contacttracing?