Welkom

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Bloemekenswijk, de praktijk van Dr Gwendolyn Goubin. De praktijk is open en klaar om u in alle comfort te ontvangen. U kan daarvoor een afspraak maken via deze link of telefonisch op 09/273.60.63. Houd deze website in de gaten als u op de hoogte wil blijven van de laatste nieuwtjes.

Maak hier een afspraak

Om druktes tijdens het infectieseizoen te kunnen beheersen, kunnen nieuwe patiënten momenteel niet meteen een afspraak maken, ze kunnen zich echter wel nog aanmelden op een wachtlijst na een telefoontje met het secretariaat en worden dan gecontacteerd zodra het mogelijk is zich in te schrijven. Eens u bent ingeschreven kan u dan zowel online als telefonisch afspraken maken.

Ik kijk ernaar uit u verder te kunnen helpen.

Praktijkorganisatie

Op deze pagina geef ik je wat uitleg hoe ik de praktijk heb georganiseerd opdat ik iedereen de beste zorgen kan blijven bieden. Lees dit zeker goed door voor je bezoek.

1. Hoe een afspraak maken:

Dit kan zowel online als per telefoon 09/273.60.63. Graag wil ik hierbij wel vragen om bij aanwezigheid van symptomen als koorts, hoest, keelpijn, moeilijk ademen, pijn thv de borstkas, extreme moeheid, diarree enkel een afspraak te boeken op de momenten die daarvoor speciaal voorzien zijn- dat is aan het einde van elk consultatieblok.

De secretaris zal je helpen om een afspraak te nemen of me doorverbinden wanneer nodig, als ik even niet beschikbaar ben kan hij ook een bericht voor me noteren zodat ik je later terug kan bellen.

Aan de telefoon zal het secretariaat reeds navraag doen naar mogelijke klachten of waarvoor je graag een afspraak wenst. Deze triagevragen zijn nodig om elke patient de juiste zorg te kunnen bieden op het juiste moment. Tenslotte wil ik je vragen onderstaande richtlijnen te volgen.

2. Bij binnenkomen:

Bij het binnenkomen graag eerst je handen ontsmetten met de handalcohol die naast de ingang staat. Je kan hier nog eens nakijken hoe je dat correct doet.

Ik zou ook willen vragen om een mondmasker te dragen wanneer je naar de praktijk komt met klachten als koorts, hoesten of keelpijn. Dit voorkomt dat andere patiënten tijdens hun doktersbezoek besmet raken met jouw kiemen. Deze breng je dus best zelf mee. Let op dat zowel je neus als mond door het masker worden afgedekt.

Hoe en wanneer je correct een mondmasker draagt vind je hier. (Engels, Frans)

3. Tijdens de consultatie:

Laat de stoelen aub op hun plaats achter de lijn op de grond, zo blijft er gedurende het gesprek zoveel als mogelijk voldoende afstand (>1,5m) tussen jou en de arts. Vermijd ook je gezicht aan te raken. Als je toch plots zou moeten niezen of hoesten doe dit in een zakdoek of uw elleboog OOK terwijl je het mondmasker draagt.

Voor een optimale ventilatie zal de deur naar de koer zoveel als mogelijk openstaan tijdens de raadplegingen. Als dit u zou storen laat niet na me te vragen of het ok is ze even te sluiten.

4. Bij afrekenen:

Om efficiënt te kunnen werken neem je jouw identiteitskaart mee, voor kinderen de ISI-plus kaart of alternatief een mutualiteitsklever. Contactloos betalen met bankcontact wordt aangemoedigd. Met cash betalen is wel ook nog mogelijk als u geen alternatief heeft. Er wordt zoveel mogelijk met 3de betalersregeling gewerkt. Dan hoef je enkel nog het REM-geld te betalen. Voor de meeste mensen is dit 4 EUR (met GMD, 6 zonder), voor mensen met verhoogde tegemoetkoming 1 EUR (met GMD, 2 zonder, of helemaal niets als u jonger bent dan 25j).

5. Na de consultatie:

Als je een mondmasker draagt wegens jouw klachten, hou je het best aan tot wanneer je de praktijk verlaten hebt. Best voor het buitengaan nog even de handen ontsmetten met de voorziene handalcohol, zo neem je zeker geen kiemen mee naar huis.

De arts zorgt ervoor dat het kabinet regelmatig wordt verlucht en schoongemaakt, en zal naast uiteraard de handen ook telkens die zaken desinfecteren of ontsmetten die een mogelijk besmettingsrisico inhouden.

Alvast bedankt voor uw medewerking!