Raadpleging

Om de wachttijden te verminderen zijn de raadplegingen op afspraak. Afspraken kan u telefonisch maken of via internet.

Respecteer de voorziene tijd. Komt u met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een spirometrie, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.

Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, door de arts die beschikbaar is. Meld dit aan de secretaresse zodat zij de juiste actie kan ondernemen.

Bij een dringend consult zult u gezien worden door de arts die op dat ogenblik beschikbaar is.

Niet te vergeten:

  • Kleefbriefjes mutualiteit
  • Identiteitskaart, Kids-ID of ISI+kaart
  • Lijst met chronische medicatie voor voldoende tijd (er worden geen voorschriftjes tussendoor meer afgeleverd, dit gaat immers ten koste van de kwaliteit van de zorgverlening).
  • Noodzakelijke documenten
    • Attest “Vertrouwelijk”
    • Aangiftepapieren bij een arbeidsongeval

Telefonisch een afspraak maken

U kan telefonisch een afspraak maken via het secretariaat op het nummer 056/650.150. Dit doe je bij voorkeur in de voormiddag tussen 7.30 en 12.00 uur. U kan ook een afspraak laten vastleggen in de namiddag door de secretaresse, dan is die aanwezig van 13.30 tot 18.00 uur. Op zaterdag tussen 8 en 10 uur.

Tijdens de middagpauze en ‘s nachts is er steeds een arts beschikbaar voor dringende gevallen.

Een afspraak maken via internet

–      U gaat naar de volgende website ‘ www.huisartsenpraktijkarcus.be ‘ en kiest een arts. U krijgt een uurrooster te zien.

–      Klik een datum en tijdvak naar keuze aan (De reeds ingenomen tijdvakjes zijn niet meer aanklikbaar).

–      Nadat u uw gegevens hebt ingevuld, hoeft u enkel nog de afspraak te bevestigen en eventueel een e-mailadres na te laten. Uw afspraak is gemaakt.

–      Enkel de artsen en de secretaresse zullen uw naam kunnen lezen. Verdere anonimiteit is dus gegarandeerd.

–      U hoeft niet in te loggen met een paswoord, dat is alleen nodig wanneer u een reeds gemaakte afspraak wilt annuleren.