CORONA-crisis afspraken

AFSPRAAK MAKEN 

Alle afspraken dienen telefonisch of per mail te worden aangevraagd tussen 08u00 en 19u00.

 • telefonisch : 02 757 03 98
 • of per e-mail
  • doktererwin@groepspraktijksteenokkerzeel.be  
  • dokteranke@groepspraktijksteenokkerzeel.be 
  • dokterhanne@groepspraktijksteenokkerzeel.be

Tijdens de corona-crisis zijn ook nog adviezen en voorschriften per email mogelijk. Neem enkel per email contact op voor niet-dringende zaken. Controleer ook steeds uw spam/ongewenste email: voorschriften of attesten die worden verstuurd komen soms daar terecht. 

Patiënten met infectieuze klachten (hoest, koorts, keelpijn, hoofdpijn, veralgemeende spierpijn, diarree, neusloop of neusverstopping, niezen) OF bij wie iemand in het gezin mogelijke COVID-klachten vertoont OF bij recent contact met een COVID-patiënt, zullen nog steeds bij voorkeur telefonisch worden verder geholpen. Wanneer er toch een klinisch onderzoek nodig is, gebeurt dit in een apart kabinet met uitgebreide beschermingsmaatregelen. De fysieke COVID-consultaties worden gegroepeerd in de namiddag. Bel daarom steeds zo vroeg mogelijk om uw afspraak te maken: wacht niet tot ‘s avonds om ons te contacteren! 

Ook de overige kabinetten worden na elke consultatie grondig ontsmet: onze praktijk is een veilige omgeving! 

LANGSKOMEN IN DE PRAKTIJK 

Hieronder leest u alvast enkele richtlijnen wanneer u op consultatie komt: 

 • U wacht in de wachtzaal. De consultaties worden georganiseerd op een manier dat het mogelijk is op een veilige manier te wachten in de wachtzaal. Het is uitermate belangrijk om stipt op het afgesproken tijdstip te komen, dus niet te laat maar ook niet te vroeg.
 • U draagt steeds een mondmasker. Breng er bij voorkeur zelf één mee, dit mag ook een zelfgemaakt stoffen masker of een sjaal zijn. Indien u er geen heeft, zullen wij er één uitlenen voor de tijd dat u in de praktijk bent: gelieve dit dan op voorhand te melden. 
 • U komt steeds alleen. Kinderen of mensen met een beperking mogen door maximaal 1 begeleider vergezeld worden. 
 • Betaal contactloos met de bankkaart of de smartphone. Je kan hiervoor de Payconiq (bancontact) app gebruiken of deze van je eigen bank (bv. Belfius of KBC mobile). 
 • Raak zo weinig mogelijk aan in de praktijk en breng zo weinig mogelijk mee (laat onnodige jassen, paraplu’s en handtassen liefst thuis). 

 

SCREENING COVID-19 

Screening op een recente infectie gebeurt met een neus/keelwisser. In de zeer nabije toekomst zal een positieve infectie met Covid-19 gekoppeld worden aan een contact tracing. Deze contact tracing zal gecoördineerd worden via de overheid, doch verdere berichtgeving hieromtrent volgt. Hou zeker onze website in het oog.

Het testen van antistoffen op het bloed is momenteel nog niet terugbetaald en kan ook nog niet worden aangevraagd. Bij een recente infectie (< 14 dagen) is de test negatief. Bovendien is er weinig geweten over de duur en de bescherming van deze antistoffen. Deze test wordt daarom nog niet aanbevolen. Ook hier houden we u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen via onze website. 

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking! 

Neem contact met ons voor verdere afhandeling en bekijk ook de richtlijnen voor hygiëne-advies (cfr andere pagina).