Maak een afspraak

voor  één van de huisartsen via ;

voor dhr Ruben Peers of Mevr Annelies Backx – kinesitherapie via 

 

Gelieve bij infectieuze klachten (neusloop, hoesten, koorts, diarree,…) een mondmasker te dragen in de praktijk.

 

COVID vaccinatie

De vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder, personen in langdurige zorg, met een verzwakte weerstand of met bepaalde gezondheidsaandoeningenzwangere vrouwen en alle personen werkzaam in de zorgsector in en buiten zorginstellingen.

Onze vaccinatiemomenten zijn reeds voorbij, wenst u toch nog een vaccin? Dan kan u bij uw apotheek terecht.

GRIEPVACCINATIE

Voor de griepvaccinatie kan u uw vaccin zonder voorschrift verkrijgen bij uw apotheek. Dit kan u dan in de koelkast bewaren. Voor de inenting zelf kan u ofwel langskomen op een gewone raadpleging ofwel op ons griepvaccinatiemoment op zaterdag 18 november. Gelieve in beide gevallen een afspraak te maken.

 

NIEUWS

De komende dagen is de praktijk enkel bereikbaar via de Bollaarstraat wegens werken aan het dak.

 

Op 1 december 2023 verwelkomen wij dokter Karen Dilissen als nieuwe collega huisarts in de praktijk.

Vanaf dan kan u op dezelfde manier als bij de andere huisartsen bij haar een afspraak inboeken (online of telefonisch).

Ik ben Karen Dilissen

Als net afgestudeerd huisarts kom ik met veel enthousiasme de praktijk versterken vanaf 1 december 2023.

Ik studeerde aan de KU Leuven en ben sinds kort verhuisd naar het mooie Lier.

Als huisarts hecht ik veel belang aan wederzijds vertrouwen en open communicatie. Hierbij sta je als patiënt aan het roer van je eigen schip en gaan we samen op pad gaan.

Ik sta klaar om te zorgen voor jong en oud, en te begeleiden waar mogelijk!

 

START PSYCHOLOGE

Vanaf januari 2024 start mevrouw Sieglinde Meganck als psychologe in de praktijk.

U kan dan via het secretariaat of online een afspraak bij haar inplannen.  

 

Visie

Welkom bij praktijk Felix, een (para)medische groepspraktijk met samenwerking tussen huisartsen en kinesisten.

Als multidisciplinair team willen wij u graag begeleiden in het gezond zijn en blijven. Door samen te werken onder één dak willen we overleg laagdrempelig maken en willen we ervoor zorgen dat we het gehele plaatje mee hebben.

Dit betekent niet dat u als patiënt door te consulteren bij één lid van het team, gebonden bent aan de rest van het team. U behoudt uw vrije keuze.

 

Waarom Felix?

Ons praktijkgebouw was oorspronkelijk eigendom van Felix Timmermans, als fiere Lierenaars en fans van o.a. zijn bekendste werk “Pallieter” wilden we deze kans om naar hem te refereren niet laten liggen. 

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Komt u met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  2. Voorziet u een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  3. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.
  4. Er geldt een algemeen rookverbod op het hele terrein van Praktijk Felix. Als u wilt roken, doet u dit buiten de poorten.

Huisbezoeken

Uw arts kan u ten allen tijde beter verder helpen in het uitgerust dokterskabinet waar ook de dossiergegevens ter beschikking zijn. Om te zorgen dat u zo veel mogelijk in het kabinet terecht kan, beschikken wij vanaf december zelfs over een lift in de praktijk. Ook de kinesisten hebben enkel toegang tot al hun materiaal in de praktijk zelf. Hierdoor zijn behandelingen in de praktijkruimte altijd van betere kwaliteit.

Huisbezoeken zijn enkel een optie indien u absoluut niet in de mogelijkheid bent zich te verplaatsen en binnen een straal van 2,5 km (vogelvlucht) rond de praktijk.

Bent u in dit geval en wenst u een huisbezoek, gelieve dit dan telefonisch aan te vragen voor 10u30.

U kan op dit kaartje nakijken of uw adres binnen de perimeter valt.

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch zelf op consultatie komt. In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk. In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor er minder tijd vrij is voor huisbezoeken.

Documenten en voorschriften

De orde der artsen staat niet toe dat attesten (incl voorschriften) afgeleverd worden zonder consultatie. Heeft u een attest nodig? Is uw medicatie bijna op? Maak dan een afspraak.

We voorzien u van voorschriften zodat u toekomt tot op het moment dat wij u terug op de praktijk verwachten. Op dat moment wensen we u terug te zien om een goede opvolging van uw gezondheid te kunnen garanderen.

 

https://www.epi-centre.be/arontrial