Maak een afspraak

voor  één van de huisartsen via ;

voor dhr Ruben Peers of Mevr Annelies Backx – kinesitherapie via 

 

Vanaf januari verwelkomen wij twee nieuwe huisartsen in de praktijk:

  • Dr Lynn Van Reet, afgestudeerd in 2016 als huisarts, ECG certificaat en speciale interesse in pediatrie (kindergeneeskunde), gynaecologie, zwangerschapsopvolging, orthopedie (gewrichten) en infiltraties. Zij deed reeds veel ervaring op in vorige praktijken en zoekt nu een vaste werkplek in Lier bij praktijk Felix.

 

  • Dr Wim Duym, gevestigde waarde in Lier, verhuist zijn praktijk van de Anton Bergmanlaan naar praktijk Felix.

Betreffende de corona-maatregelen:

  • Mondmaskers zijn verplicht in de praktijk.
  • Als u klachten heeft die op een infectie kunnen wijzen (hoest, kortademigheid, pijn bij ademen, niets meer ruiken, koorts, neusloop, keelpijn, diarree, …) , vragen wij u niet op raadpleging te komen, maar telefonisch contact op te nemen. Onze secretaresse zal uw gegevens noteren en wij bellen u later terug op om verder af te spreken. Naargelang uw situatie zal u dan alsnog een afspraak bij ons krijgen, een afspraak in de triagecontainer krijgen (Transvaalstraat 42, Lier), een afspraak voor een covid-wisser krijgen (Transvaalstraat 42, Lier) of telefonisch verder geholpen worden. Op deze manier houden we onze praktijk infectievrij en dus veilig voor u.
  • NIEUW wij bieden vanaf nu corona sneltesten aan in de praktijk. Deze kunnen gebruikt worden wanneer u infectieuze klachten hebt die minder dan 5d geleden begonnen zijn. Anders is deze test NIET betrouwbaar, dus na een hoog risico contact, terugkeer van een reis, test voor een opname etc kan u geen gebruik maken van deze sneltesten. U kan hiervoor een afspraak maken in de agenda bij “sneltest covid 19” Opgelet! Gelieve als u voor een sneltest komt de wachtzaal NIET binnen te gaan, maar buiten of in uw auto te wachten.
  • Kinderen onder de 6 jaar vormen een uitzondering. Als zij deze klachten hebben, vragen we u wel om op de eerste verdieping te wachten i.p.v. in de wachtzaal.

Visie

Welkom bij praktijk Felix, een (para)medische groepspraktijk met samenwerking tussen huisartsen en kinesisten.

Als multidisciplinair team willen wij u graag begeleiden in het gezond zijn en blijven. Door samen te werken onder één dak willen we overleg laagdrempelig maken en willen we ervoor zorgen dat we het gehele plaatje mee hebben.

Dit betekent niet dat u als patiënt door te consulteren bij één lid van het team, gebonden bent aan de rest van het team. U behoudt uw vrije keuze.

 

Waarom Felix?

Ons praktijkgebouw was oorspronkelijk eigendom van Felix Timmermans, als fiere Lierenaars en fans van o.a. zijn bekendste werk “Pallieter” wilden we deze kans om naar hem te refereren niet laten liggen. 

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Komt u met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  2. Voorziet u een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  3. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.

Huisbezoeken

Uw arts kan u ten allen tijde beter verder helpen in het uitgerust dokterskabinet waar ook de dossiergegevens ter beschikking zijn. Om te zorgen dat u zo veel mogelijk in het kabinet terecht kan, beschikken wij vanaf december zelfs over een lift in de praktijk. Ook de kinesisten hebben enkel toegang tot al hun materiaal in de praktijk zelf. Hierdoor zijn behandelingen in de praktijkruimte altijd van betere kwaliteit.

Huisbezoeken zijn enkel een optie indien u absoluut niet in de mogelijkheid bent zich te verplaatsen en binnen een straal van 2,5 km (vogelvlucht) rond de praktijk.

Bent u in dit geval en wenst u een huisbezoek, gelieve dit dan telefonisch aan te vragen voor 10u30.

U kan op dit kaartje nakijken of uw adres binnen de perimeter valt.

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch zelf op consultatie komt. In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk. In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor er minder tijd vrij is voor huisbezoeken.

Documenten en voorschriften

De orde der artsen staat niet toe dat attesten (incl voorschriften) afgeleverd worden zonder consultatie. Heeft u een attest nodig? Is uw medicatie bijna op? Maak dan een afspraak.

We voorzien u van voorschriften zodat u toekomt tot op het moment dat wij u terug op de praktijk verwachten. Op dat moment wensen we u terug te zien om een goede opvolging van uw gezondheid te kunnen garanderen.