Voor het maken van een afspraak ga naar: www.afspraken.be

Aanpassing beluurtje met de dokters: vanaf 23/10 worden onze dagelijkse belhalfuurtjes aangepast naar 12u tot 12u30  op de middag en 17u tot 17u30 in de avond. Gelieve voor laboresultaten en niet dringende vragen tussen deze momenten te bellen. Zodoende worden de consultaties zo weinig mogelijk gestoord.

____________________________________________________________________________________________________________________

Huisartsenzorg blijft veilige zorg

19 okt 2020

Zaterdag raakte bekend dat een aantal patiënten mogelijk besmet geraakt zijn door hun huisarts die niet altijd een mondmasker droeg. Als huisartsenvereniging betreuren wij dit ten zeerste maar we willen benadrukken dat dit een uitzondering is en dat de huisartsen er alles aan doen om de patiënten op een veilige manier te ontvangen in de huisartsenpraktijk. Wij roepen dan ook op om de zorg niet op eigen initiatief uit te stellen.

In Kruisem (Oost-Vlaanderen) zijn mogelijk een aantal patiënten besmet geraakt door een huisarts die niet altijd een mondmasker droeg. Als huisartsenvereniging betreuren wij ten zeerste dat dit gebeurd is. Ook de betrokken huisarts beseft dat hij hier zwaar in de fout is gegaan. De huisartsenkring, de eerstelijnszone en de gemeente hebben op een zeer adequate manier gereageerd waardoor de situatie nu terug onder controle is.

Reeds in mei heeft Domus Medica tien vuistregels opgesteld voor een veilige praktijkvoering. Deze regels zijn ook door de Hoge Gezondheidsraad overgenomen. Hoewel deze regels veel inspanningen vragen van de huisartsen, willen wij benadrukken dat de huisartsen deze regels nauwgezet opvolgen. Huisartsen doen er alles aan om de patiënten op de meest veilige manier te ontvangen in hun praktijk. Dat dit ook effectief gebeurt, bewijst onder andere het feit dat dit het eerste geval is in deze epidemie waarbij een huisarts de mogelijke bron is van de verspreiding van het virus. Deze huisarts heeft deze regels niet gevolgd.

De huisartsen hebben hun praktijkorganisatie aangepast (o.a. geen vrije consultaties meer), hebben instructies over beschermingsmateriaal (o.a. altijd een chirurgisch masker) en zetten sterk in op desinfectie. De huisartsen weten dat deze regels cruciaal zijn om op een veilige manier de patiënten te ontvangen.

Wij merkten in de praktijk dat door de hoge infectiegraad de angst bij een aantal patiënten terug toenam om naar een medische setting (huisartsenpraktijk, ziekenhuis) te komen. Wij begrijpen dat wat er in Kruisem gebeurd is, niet helpt om dat vertrouwen te behouden maar wij willen nogmaals benadrukken dat dit een uitzondering is en dat het veilig is om naar de huisartsenpraktijken te komen.

Stel uw zorg niet op eigen initiatief uit! Als u klachten hebt, neem contact op met uw huisarts en hij/zij zal u op een veilige manier verder helpen.

_____________________________________________________________________________________________________________

 

Van  19 oktober tot en met 27 november verwelkomen wij Margaux Mestdagh als stagiaire op onze praktijk.

Zij zit in haar laatste jaar van haar geneeskunde studies aan de KULeuven.

Ze is afkomstig uit Wespelaar en kijkt er naar uit om veel bij te leren in onze praktijk.

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

Beste mensen,

Sinds 22 mei zijn er terug online afspraken in te boeken. Gelieve dit enkel te doen indien u zelf en uw familie (uw bubbel) geen COVID-19 klachten hebben. Mensen die koorts hebben, hoesten, kort van adem zijn, keelpijn hebben vragen wij steeds te bellen om zo samen af te stemmen wat het vervolg beleid gaat zijn.

Voorlopig vragen wij u altijd om een reden te melden bij het boeken van een consultatie.

Mogen wij u vragen om bij iedere consultatie zelf ook een mondmasker over mond en neus te dragen?

 

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

Groetjes Dr. Leentje Moons, Dr. Margot Stenveld en dr. Mari Thielemans

 

 

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

 

Voor het maken van een afspraak ga naar: www.afspraken.be