Raadpleging en huisbezoeken

Alle raadplegingen en huisbezoeken vinden plaats na afspraak online (klik hier) of telefonisch op het telefoonnummer 059 33 06 98 (liefst tussen 8u en 16u30)

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor u het meeste voordeel: het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt naar de arts toe gaat! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk! In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe. Wij willen u dan ook vragen om in de mate van het mogelijk zoveel mogelijk naar de praktijk te komen.

Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact. Als de secretaresse hiernaar vraagt, dan gebeurt dit in naam van de artsen om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De secretaresse is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Graag ook, indien mogelijk, rekening houden met volgende zaken:

– Alle consultaties zijn op afspraak. Een afspraak maken doet u online (via de site of de Sanmax app) of telefonisch via het telefoonnummer 059 33 06 98 (liefst tussen 8u en 16u30)

– U hebt vrije artskeuze, echter raden we u aan om bij een vervolgafspraak wel dezelfde arts te consulteren (indien mogelijk)

– Voor dringende zaken, zelfs indien geen zichtbare vrije plaats in de online agenda, neemt u best telefonisch contact op

– Houd rekening met de beschikbare tijd voor een consultatie of het type afspraak

– Graag zo snel mogelijk verwittigen of annuleren indien u de afspraak niet kan nakomen

– Komt u met meer dan één persoon, boek/vraag dan ook meerdere afspraken.

– Indien u een afspraak wilt maken voor een langere consultatie of een inspanningsonderzoek, dan vragen we u om deze afspraak telefonisch te maken, daar we dit dan beter kunnen inplannen.

– Huisbezoeken dienen steeds telefonisch aangevraagd te worden, liefst voor 11u aanvragen, dan kan onze ronde goed georganiseerd worden

– Heeft u bij een huisbezoek een voorkeur voor een arts, gelieve dit dan te vermelden; we houden hier zeker rekening mee, maar op drukke dagen kan het zijn dat we ons zodanig moeten organiseren, dat een andere arts van de Huisartsenpraktijk Groenendijk u bezoekt

– Vergeet niet dat u altijd sneller en beter geholpen bent indien u naar de praktijk komt

– ‘s Avonds en ‘s nachts (van 19u tot 7u), in het weekend en op feestdagen, kunt u terecht bij de wachtdienst Oostende-Bredene op het telefoonnummer 059 70 97 98