Home

Welkom op de site van de huisartsenpraktijk Groenendijk te Bredene.

Hier vindt u alle informatie met betrekking tot de werking van onze huisartsenpraktijk.

ONLINE AFSPRAAK: KLIK HIER

NIEUWTJES (UPDATE 16/03/2020)

 • BELANGRIJK: CORONA:
  • Stel niet dringende consultaties uit. Wij proberen u zoveel mogelijk TELEFONISCH verder te helpen. U wordt aangeraden om zo weinig mogelijk contact te hebben met andere mensen, we proberen de mensen dan ook zo weinig mogelijk in het dokterskabinet te laten komen. Voor dringendere consultaties kan u nog steeds bij ons terecht.
  • bij ALLE VERKOUDHEIDSKLACHTEN vragen wij u om niet naar de praktijk te komen en TELEFONISCH met ons contact op te nemen: 059 33 06 98. Bedankt voor uw begrip.
  • Het is niet mogelijk om op korte termijn een online afspraak te boeken. Gelieve telefonisch contact op te nemen voor een afspraak.
  • We krijgen momenteel zeer veel telefoons, waardoor het mogelijk is dat u niet direct iemand aan de lijn krijgt. Blijf proberen, vroeg of laat krijgt u iemand aan de lijn.
  • ZEER BELANGRIJK BIJ LUCHTWEKGLACHTEN  Blijf de komende 7 dagen  binnen (GEEN UITZONDERINGEN om naar buiten te komen!)
   EN als de 7 dagen voorbij zijn neem eerst contact op met ons vooraleer opnieuw naar buiten te komen.
   Als u nog symptomen heeft moet u minstens nog 7 dagen  langer thuis blijven.
   OOK indien je klachten toenemen of je hebt vragen neem dan eerst met ons TELEFONISCH contact op 059 33 06 98.
  • BIJ BEWEZEN CORONA-INFECTIE BLIJF 14 DAGEN BINNEN en neem contact op met ons als de periode van 14 dagen voorbij is. Ga niet gaan werken vooraleer wij toestemming geven.
  • We staan aan het begin van een epidemie die nog grote proporties zal aannemen.
   Help mee om geen nieuwe besmettingen te veroorzaken.
   Oude mensen hebben het meeste risico, maar ook jonge mensen kunnen op de intensieve zorgen belanden.
   We hebben in België onvoldoende bedden, apparatuur en personeel  om tegelijk heel veel mensen op de intensieve zorgen in een keer te behandelen daarom is het zo belangrijk om de verspreiding te vertragen.
   Dit filmpje legt eenvoudig uit waarom maatregelen nodig zijn:
   Dit filmpje legt uit hoe een qurantaine ons kan helpen:

   https://www.hln.be/nieuws/deze-video-legt-haarfijn-uit-waarom-het-zo-belangrijk-is-dat-iedereen-zich-aan-de-maatregelen-houdt~a01784ad/

  • Opm: gezien corona een nieuwe ziekte in evolutie is, veranderen de richtlijnen voor de coronapatiënte  ook continu.
   Indien er belangrijke veranderingen zijn houden we jullie op de hoogte.

 

 • Gezien algemene werkdruk en het grote aantal telefoons vragen wij om uw telefonische vragen (voorschriften, resultaten en niet dringende afspraken) te stellen gedurende de werkuren van de secretaresse (8u00-12u30 en 13u30-16u35). Voor dringende vragen/afspraken zijn we nog steeds bereikbaar tot 19u ‘s avonds en kan u doorgeschakeld worden.
 • Momenteel is er een NIEUWE APP-VERSIE van de online agenda Doctena sanmax. Het is dus opnieuw mogelijk om via de app een afspraak te boeken. Uiteraard kunt u nog steeds een afspraak maken via de site of via de telefoon met de secretaresse.
 • Sinds juni 2019 is er op dinsdagvoormiddag een verpleegkundige in de huisartsenpraktijk aanwezig om diverse taken te verrichten. Dit kunnen zijn: bloednames, ECG afnemen, vaccinaties, inspuitingen, wondzorg,… Ook dit is op afspraak en kan voorlopig enkel telefonisch (059 33 06 98) of via één van de artsen geboekt worden. Deze consultaties zijn ENKEL bij de verpleegkundige, er is op die momenten geen mogelijkheid om een arts te zien, maar uiteraard gebeurt alles wel in opdracht en in opvolging door één van de artsen. Er hoeft niet betaald te worden op deze consultaties (derdebetalerssysteem). Uiteraard kunt u nog steeds een afspraak maken bij één van de artsen indien u dit verkiest.
 • We krijgen de laatste weken enorm veel aanvragen binnen van nieuwe patiënten om toe te treden tot de praktijk. We hebben met het huisartsenteam getracht om onze agenda’s te optimaliseren, zodanig dat er meer patiënten kunnen gezien worden, zonder dat dit aan kwaliteit of werkuren moet inboeten. Concreet betekent dit dat er minder huisbezoeken zullen gebeuren en dat we aan de patiënten vragen om zoveel mogelijk op consultatie te komen, zelfs al werd er in het verleden hiervoor een huisbezoek gedaan. We vragen op die manier dus ook een inspanning aan de patiënten om het huisartsentekort in de streek mee te helpen opvangen.
 • Nieuwe patiënten kunnen zich telefonisch aanmelden bij de secretaresse (tussen 8u en 16u30). De Huisartsenkring Middenkust vraagt dat de huisarts die het dichtst bij de aanvragende patiënt gevestigd is, de patiënt ook aanvaardt tot zijn praktijk. Dit zullen wij dan ook doen en bijgevolg zullen nieuwe patiënten die niet in de directe omgeving van de praktijk wonen, doorverwezen worden naar de voor hen dichtsbijzijnde huisarts.
 • Voor een overzicht van de geplande vakanties: zie vakantie