Coronavirus

De zomer staat voor de deur en we merken dat er veel vragen zijn over COVID-19 en reizen…

“Ik moet een test doen omdat ik naar een land ga waarvan de maatregelen een negatief resultaat vereisen.  Wat is de procedure?”

In deze bizarre tijden vinden we het geen taak van de huisarts om een wisser af te nemen als u op reis vertrekt.  We kunnen u wel steeds bijstaan voor preventieve en medische problemen ikv uw reis.  Als u enkel een COVID-wisser en attest moet verkrijgen, kan u het contactcenter van AZ Delta opbellen op 051 23 80 10 om hiervoor een afspraak te maken of via de website www.mijngezondheid.be  .  Ook het Algemeen Medisch Laboratorium West, Motestraat 35 in Ardooie voorziet een mogelijkheid tot afname van een COVID-19 PCR test ikv een reis.  Enkel personen die geen symptomen vertonen mogen zich daar aanmelden na telefonische reservatie.  Binnenkort zal de reservatie ook online kunnen, meer info volgt.   

Meer info op de website van de huisartsenkring Midden-WVL: https://www.hamwvl.be/nieuws/triagepost-roeselare-covid-19-testing-overzicht of www.laboardooie.be

“Wat zijn de maatregelen voor het land waar ik naartoe wil?” Alle info op : info-coronavirus.be

 

We doen ons uiterste best om iedereen vooruit te helpen op een verantwoorde wijze.

Lukt het niet om ons onmiddellijk te bereiken, heb dan wat geduld en probeer het even later opnieuw. 

 

Is het mogelijk om u aan volgende regels te houden?

 

1) Zoals voorheen blijven we op afspraak werken. Afspraken zullen wat meer gespreid worden zodat er afstand kan gehouden worden in de wachtzaal. In de wachtzaal zijn een aantal zitplaatsen weggenomen om voldoende afstand te houden tussen iedereen. Een afspraak kan gemaakt worden via de webpagina: http://www.afspraken.be/

2) Opgelet: indien u koorts en/of klachten van een luchtweginfectie (verkouden, hoesten, keelpijn, kortademigheid,…) heeft, dient u eerst telefonisch contact op te nemen met de praktijk.

3) Indien u online een afspraak maakt, vermeld daar steeds de reden voor de consultatie bij.

4) Tussen de raadplegingen ontsmetten wij ons kabinet en materiaal. Blijf rustig zitten in de wachtzaal, we vergeten u niet.

5) Wij vragen om uw mondmasker, aan te doen als u plaats neemt in de wachtzaal en uw handen bij binnenkomst te ontsmetten met de beschikbare handontsmetting.

6) In het weekend wordt op de huisartsenwachtpost nu ook enkel op afspraak gewerkt. U kan een afspraak maken op 051/245050.

 

Dient u getest te worden?

Indien u denkt dat u getest moet worden, kijk even in onderstaand overzicht.

Heb je nog geen code? Gelieve ons op te bellen.

Eens u een code heeft kan een test gepland worden in het triagecentrum in de Ardooisesteenweg 276 te Roeselare

De afspraak kan gepland worden via: www.mijngezondheid.be

Hier kunt u ook informatie vinden over uw vaccinatie en quarantaine attesten afdrukken.

 

 Heeft u nog vragen over het coronavirus? Ga naar deze webpagina: https://www.info-coronavirus.be/nl/testen/