Welkom

Verlof 2020

Dr. Aurélie Derycke is in verlof van 26/09/2020 t.e.m. 04/10/2020.

Nieuws

Update werking huisartspraktijk. Vanaf maandag 4 mei kunnen huisartsen de gewone zorg heropstarten, mits het volgen van een aantal regels.

Wat betekent dit concreet?

 

1) Zoals voorheen blijven we op afspraak werken. Afspraken zullen wat meer gespreid worden zodat er afstand kan gehouden worden in de wachtzaal. In de wachtzaal zijn een aantal zitplaatsen weggenomen om voldoende afstand te houden tussen iedereen. Een afspraak kan gemaakt worden via de webpagina: http://www.afspraken.be/

2) Opgelet: indien u koorts en/of klachten van een luchtweginfectie (verkouden, hoesten, keelpijn, kortademigheid,…) heeft, dient u eerst telefonisch contact op te nemen met de praktijk. Patiënten die mogelijk een COVID-19 (corona) infectie hebben, onderzoeken we niet in de huisartspraktijk, maar op de pre-triagepost.

3) Indien u online een afspraak maakt, vermeld daar steeds de reden voor de consultatie bij.

4) Tussen de raadplegingen ontsmetten wij ons kabinet en materiaal. Blijf rustig zitten in de wachtzaal, we vergeten u niet.

5) Wij vragen om uw mondmasker, als u daarover beschikt, aan te doen als u plaats neemt in de wachtzaal en uw handen bij binnenkomst te ontsmetten met de beschikbare handontsmetting.

6) Er zullen meer mogelijkheden zijn om mensen te testen op een corona-infectie. Wij wachten nog op richtlijnen hoe dit concreet zal georganiseerd worden en houden jullie op de hoogte.

7) In het weekend wordt op de huisartsenwachtpost nu ook enkel op afspraak gewerkt. U kan een afspraak maken op 051/245050

 

 

 

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Al onze raadplegingen zijn op afspraak. Zo beperken we de wachttijd voor u. Daarnaast laat dit ons toe om bepaalde zaken die meer tijd vragen beter te plannen (verzekeringsonderzoek, preoperatief nazicht, gesprekstherapie, technische ingrepen, longfunctieonderzoek). Uiteraard houden we steeds een paar plaatsen vrij voor acute oproepen. Het zal dus nooit ‘volgeboekt’ zijn als u belt.

Afspraken kunnen zowel telefonisch als online gemaakt worden. Na een éénmalige registratie op www.afspraken.be, kan u in alle rust een afspraak boeken op een voor u zo geschikt mogelijk moment.

Huisbezoeken worden voorzien voor ernstig zieke en minder mobiele patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Gelieve deze voor 10 uur aan te vragen om een goeie planning mogelijk te maken.

Gelieve steeds uw identiteitskaart mee te nemen.

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u alle weekdagen maken, bij voorkeur tijdens de spreekuren.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  4. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.

 

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat. In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk. In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe…