Welkom

Afspraken

Dr. Derycke is in verlof van 5 juli 2021 tem 14 juli 2021

Dr. Vanhee en Dr. Blockeel zijn in verlof van 19 juli 2021 tem 30 juli 2021

Dr. Pype is in verlof op 4 en 11 augustus 2021

Dr. Fleur Helewaut is in verlof van 9 augustus 2021 tem 20 augustus 2021

http://www.afspraken.be/

Nieuws

Naar aanleiding van de verhuis van onze praktijk en de fusie van onze praktijk met de praktijk van dr. Hoogmartens en dr. Demeestere zijn we op zoek naar een halftijds secretaresse en een voltijds praktijkverpleegkundige.

Meer info over de vacatures vindt u op het tabblad vacatures!

De praktijk in de toekomst…

Beste patiënten,

Ondertussen is het nieuwe jaar al enkele weken op gang gekomen. Het wordt een jaar met nieuwe uitdagingen en één van deze fijne uitdagingen willen we hierbij in het bijzonder in de kijker zetten.

Huisartsenpraktijk ‘Gitsberg’ en de praktijk van Mieke Demeestere en Wouter Hoogmartens hebben beslist om de krachten te bundelen en zullen in de toekomst één praktijk vormen.

Waarom hebben we deze keuze gemaakt?

  • omdat we optimaal voorbereid willen zijn op de veranderingen binnen het huisartsenlandschap en de gezondheidszorg in het algemeen. Eén van deze veranderingen waar wij actief over nadenken is het samenwerken met gezondheidszorgprofessionals van andere disciplines (vb. diëtist, psycholoog,…).
  • omdat we samen betere oplossingen kunnen bieden voor organisatorische problemen zoals telefonische bereikbaarheid en continuïteit van zorg.
  • omdat we kwaliteitsvolle zorg willen blijven leveren en ook onze werk-vrije tijd balans gezond willen houden.
  • omdat samenwerken altijd sterker maakt, dat heeft de COVID-19 epidemie ons alvast duidelijk gemaakt.

Voor de effectieve start mikken we op zomer 2021.  We houden jullie de komende maanden op de hoogte.

Wij kijken samen de toekomst alvast positief tegemoet!

 

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Al onze raadplegingen zijn op afspraak. Zo beperken we de wachttijd voor u. Daarnaast laat dit ons toe om bepaalde zaken die meer tijd vragen beter te plannen (verzekeringsonderzoek, preoperatief nazicht, gesprekstherapie, technische ingrepen, longfunctieonderzoek). Uiteraard houden we steeds een paar plaatsen vrij voor acute oproepen. Het zal dus nooit ‘volgeboekt’ zijn als u belt.

Afspraken kunnen zowel telefonisch als online gemaakt worden. Na een éénmalige registratie op www.afspraken.be, kan u in alle rust een afspraak boeken op een voor u zo geschikt mogelijk moment.

Huisbezoeken worden voorzien voor ernstig zieke en minder mobiele patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Gelieve deze voor 10 uur aan te vragen om een goeie planning mogelijk te maken.

Gelieve steeds uw identiteitskaart mee te nemen.

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u alle weekdagen maken, bij voorkeur tijdens de spreekuren.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  4. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.

 

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat. In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk. In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe…