Afspraken en huisregels

Alle consultaties zijn op afspraak.
Afspraken worden bij voorkeur gemaakt via de elektronische agenda (www.afspraken.be).

maak afspraak

Vermeld bij het maken van een afspraak steeds de reden van uw contact en duid in het keuzemenu aan om welk soort afspraak het gaat. Zie ook huisregels hieronder.

Telefonische oproepen

Telefonische oproepen tijdens de consultaties zijn uitermate storend voor de arts en de patiënt die consulteert. Bovendien is schending van de privacy van de beller onvermijdelijk. Om die redenen zullen telefoonoproepen tijdens de consultaties niet beantwoord worden.

Hebt u dringend een dokter nodig voor een levensbedreigende situatie, bel dan onmiddellijk 112.

Hebt u een semi-dringende vraag, dan kan u uw naam, telefoonnummer en korte boodschap inspreken op het antwoordapparaat. De dokter belt u dan na de consultaties terug. Hou er rekening mee dat dit ‘s avonds laat kan zijn.

Voor het bespreken van een labo-resultaat of een technisch onderzoek kunt u via de elektronische agenda een afspraak maken voor een videoconsult (voorkeur) of een teleconsult. De arts zal u dan op het afgesproken uur oproepen via Helena. Zorg ervoor dat uw Helena-care account op voorhand geactiveerd is en blijf in de omgeving van je computer zodat de verbinding vlot tot stand kan gebracht worden.

Een herhalingsvoorschrift kan aangevraagd worden via een Whatsapp bericht (+32492942355) of via e-mail (sophie@dokter-feniks.be). Indien hiervoor geen klinisch onderzoek vereist is, zal het voorschrift binnen de 24 uur na aanvraag op je identiteitskaart en in Helena geplaatst worden. Indien de arts oordeelt dat een consultatie vooraf gewenst is, zal u hierover een bericht ontvangen in antwoord op je aanvraag.

Tussen 19:00u en 08:00u kunt u voor acute zaken terecht bij de huisartsenwachtdienst via het nummer 1733. 

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kunnen gemaakt worden via www.afspraken.be of uitzonderlijk telefonisch tussen 12:30u-13:00u op maandag en donderdag en tussen 18:00u en 18:30u op woensdag.
  2. In periodes met veel infectieziekten (griep, covid-19, …) zullen aparte afsprakenblokken gemaakt worden voor de infectieuze en niet-infectieuze pathologie. Op die manier worden besmettingen in de wachtzaal zoveel mogelijk vermeden. Er is ook een aparte ingang voor infectieziekte-gerelateerde consultaties voorzien.
  3. Het dragen van een mondmasker is verplicht in de praktijk. Ben je je mondmasker vergeten, dan kan je een stoffen masker lenen in de praktijk.
  4. Komt U met meer dan één persoon of hebt u meer dan één medisch probleem, duid dit dan ook duidelijk zo aan in de agenda, er worden dan 2 afsprakenslots voor u geblokkeerd. Dergelijke afspraken zijn niet mogelijk als er geen twee opeenvolgende slots meer vrij zijn. U kan dan alvast een afspraak maken voor één persoon en één probleem en een afspraak maken op een andere dag voor de andere persoon of het andere probleem.
  5. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een gynaecologisch onderzoek, een onderzoek in het kader van een schuldsaldo of levensverzekering, vermeld dit dan bij aanvraag, ook hiervoor worden twee opeenvolgende slots geblokkeerd. Dergelijke afspraken kunnen eveneens enkel geboekt worden als er twee opeenvolgende slots beschikbaar zijn.
  6. Spoedgevallen proberen we zoveel mogelijk tussendoor op te vangen.
  7. Er kunnen maximaal twee personen tegelijk in het kabinet binnen komen.