Wie ben ik

Dr. Kathy Noppen

In 2020 heb ik mijn opleiding geneeskunde aan de KULeuven afgerond. Ik ben dan vervolgens aan mijn opleiding huisartsgeneeskunde begonnen, hiervoor heb ik 1,5 jaar stage gelopen in Hechtel-Eksel, een half jaar in AZRivierenland Rumst op de dienst neurologie en spoed en als laatste 1 jaar in Dendermonde. Tijdens deze jaren heb ik ook mijn masterthesis over Dr. Google en de steunende rol van de huisarts geschreven. Op 30 september 2023 ben ik dan afgestudeerd als huisarts. Hierna heb ik nog 3 maanden verder in de praktijk in Dendermonde gestaan om dan vanaf januari 2024 het avontuur aan te gaan en te starten als arts in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands).

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en speel ik volleybal.

Als arts heb ik gekozen voor het vak huisartsgeneeskunde omdat de diversiteit en de nabijheid bij de patiënten mij enorm aanspreken. Ik probeer dan ook interesse te tonen in alle aspecten van de huisartsgeneeskunde: kinderen, ouderen, palliatieve zorgen, kleine heelkunde,… – ik deins er niet voor terug. Gezien ik er voor gekozen heb om arts te worden in het dorp waar ik ben opgegroeid, hoop ik ook op deze manier iets terug te kunnen geven aan de gemeenschap en zo ook de zorg voor de patiënten nog persoonlijker te maken.

Visie

Een huisarts biedt een totaalpakket aan zorg voor de patiënt maar zorgt er ook voor dat deze zorg gemanaged wordt en doet dit voor patiënten van alle leeftijden. Een huisarts ziet de patiënt in zijn totaalplaatje, waardoor deze niet alleen rekening houdt met het medische maar ook de familiale en de sociale situatie, de werksituatie en de persoonlijke beleving van de patiënt. Zo probeert een huisarts zorgen te bieden die wetenschappelijk onderbouwd zijn, maar aangepast worden aan de persoonlijke situatie van de patiënt. 

In de moderne geneeskunde staat een huisarts niet enkel meer in om zelf zorg te bieden aan de patiënt maar heeft deze ook de taak om de zorg rond de patiënt te managen. Hier wordt naar gestreefd door een goede samenwerking tussen de huisarts en de andere zorgverleners rondom de patiënt. Ook bij deze managende functie blijft de patiënt in zijn geheel steeds centraal staan.

Als huisarts beleven we samen met de patiënt hoogte- en dieptepunten. We zien patiënten in blije omstandigheden maar ook bij dieptepunten. Om onze patiënt dan goed te kunnen bijstaan is het belangrijk om een vertrouwensband te kunnen opbouwen met de patiënt. Hiervoor is er nood aan open en eerlijke communicatie en is het als huisarts belangrijk om ook steeds een luisterend oor te hebben.