!!! Info CORONA !!!

PRAKTISCHE INFO OMTRENT TESTING EN QUARANTAINE-MAATREGELEN

 

  • Heb je symptomen en mogelijk een test nodig?  Vul de zelfevaluatietool in. Als je een test nodig hebt, dan krijg je een testcode via de tool.
    https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat
  • Ben je hoogrisicocontact zonder symptomen? Zie schema hieronder.
  • Voor algemene vragen:  https://www.info-coronavirus.be/ of 0800 14 689
  • Voor vragen over COVID-certificaten: 078 78 78 50
  • Voor vragen over vaccinatie: 1700

 

 

 

HOE VEILIG OP REIS VERTREKKEN en VEILIG TERUGKEREN?

Zoek op welke regels er zijn voor je vertrekt! Elk land van bestemming heeft zijn eigen regels. Zie https://diplomatie.belgium.be/  en https://reopen.europe.eu

Corona Certificaat kan je aanvragen via www.mijngezondheid.be of via de app covidsafe.be

! ​TESTEN VERTREKKENDE REIZIGERS op COVID-19 !

We testen we GEEN vertrekkende reizigers op COVID-19.  Zo blijven de afspraken beschikbaar voor zieke patiënten.
Zij kunnen hiervoor terecht op de volgende plaatsen:

Belangrijk!: U kan zelf een testcode (CTPC) aanmaken op www.mijngezondheid.be en afspraak inplannen via https://testcovid.doclr.be/#!/flow

Een CTPC-code voor een gratis test is 10 dagen geldig.
Een CTPC-code voor een betaalde test is 30 dagen geldig.

Voor meer info en handige flowcharts i.v.m. veilig op reis vertrekken en terugkeren: Klik hier

 

VACCINATIE:             www.laatjevaccineren.be

!!! info over info selectie risicopersonen van 18-64 jaar: wanneer, wie, hoe en waar? : scroll wat naar beneden !!!

Als huisartsen krijgen wij de laatste dagen en weken vragen over de komende vaccins tegen Covid-19. “Wat denk jij dokter, ga jij je laten vaccineren? Zou ik dat best doen?”

Want wat ons betreft is hier een duidelijk antwoord op nodig.
Wij zijn intussen allebei volledig gevaccineerd. Verder hopen wij zoveel mogelijk mensen te overtuigen hetzelfde te doen. Wij geloven in deze vaccinatie.

We hebben een manier nodig om dit virus te stoppen. Als we op termijn terug willen keren naar een leven waarin we onze vrienden en familie op een normale manier kunnen zien, de belangrijke momenten samen vieren, samen eten, onze kinderen een sociaal leven bieden, hoopvol ondernemen …
Dan moeten we de verspreiding van dit virus in onze maatschappij verhinderen.
Deze vaccins bieden een positieve manier om dit te doen.
De eerste positieve manier om dit te doen.

Vaccins worden onderworpen aan streng onderzoek voor ze worden goedgekeurd. De veiligheid van deze vaccins is uitgebreid onderzocht. Sneller dan we dat gewend zijn, maar daar was ook een dringende reden voor.

De meest voorkomende bijwerkingen op korte termijn na toediening van deze vaccins zijn pijn op de plaats van injectie, hoofdpijn, koorts en spierpijn. Dit zijn milde klachten die na één tot twee dagen verdwijnen en makkelijk te behandelen zijn met een koortswerend middel of een pijnstiller.

Het risico op deze milde klachten weegt niet op tegen het risico dat we lopen tijdens een infectie met Covid-19, het risico dat anderen lopen aan wie we het virus kunnen doorgeven als we besmet raken, en de gevolgen voor de maatschappij die we ondertussen al bijna een jaar ervaren.

Bijwerkingen op lange termijn zijn niet vastgesteld, en verwachten we ook niet. Een vaccin wordt snel afgebroken door je lichaam en is snel weer verdwenen. Wat achterblijft is het geheugen dat je immuunsysteem heeft opgebouwd met de hulp van het vaccin. Het geheugen waarmee je het coronavirus herkent en doeltreffend aanvalt.

Tijdens de eerste golf overheerste een gevoel van solidariteit. Met deze positieve houding lieten we aan elkaar weten dat het wel zou lukken, dat we dit samen aankunnen. Laten we dit optimisme terug vastgrijpen, en samen aan de oplossing werken.

Wij twijfelen niet en laten ons vaccineren.
Hopelijk doet U hetzelfde.
Maar als U hier nog vragen over heeft, beantwoorden wij die graag.
Of surf eens naar www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie of laatjevaccineren.be.